Mitä on motivaatio? Sanan motivaatio kuulee monessakin yhteydessä todella useasti, mutta oletko pysähtynyt ja miettinyt, mitä se sinun kohdallasi tarkoittaa? Aivan liian harvoin sitä pysähtyy ajattelemaan itsensä kohdalla, että mikä motivoi tekemään asioita ja toimimaan omien tavoitteiden eteen.

GJCZ4738Motivaatio-sanaa käytetään paljolti miettimättä sen suuremmin sanan varsinaista merkitystä. Itse olen vasta opetellut hakemaan omaa linjaani ja miettimään mitä itse elämässäni tavoittelen ja mitä haluan saavuttaa. Karu totuus on, että aikaa ei ole loputtomiin ja elämme täällä vain ja ainoastaan yhden kerran. Toki sitäkin olen salaa miettinyt, että olisiko jossain toisella puollella vielä toinenkin maailma, josta emme vain tiedä. Koska sitä ei voi tietää, sen pohtimiseen ei kannata käyttää energiaa. Siksipä kaikki tekeminen kannattaa keskittää tässä hetkessä elämiseen ja tehdä asioita oman hyvinvoinnin ja iloisen elämän saavuttamiseksi.

Henkilökohtaisesti olen opetellut olla välittämättä, mitä muut minusta ajattelee. Ei minulla ole aikaa eikä kiinnostusta miellyttää muita ihmisiä, koska olen todennut sen olevan mahdoton tehtävä. Ikinä kaikkia ihmisiä ei kuitenkaan voi tässä maailmassa miellyttää.
Suomalaiset ovat vielä superhyviä keskittymään muiden elämän pohtimiseen. Olen todennut, että jos joku elämästäni puhuu, niin silloinhan olen jollain tasolla onnistunut olemaan kiinnostava persoona. Minulle on samantekevää, puhutaanko minusta hyvää vai pahaa. Siksipä keskitän jokapäiväisessä elämässäni enemmän ja enemmän energiaa asioihin, mistä nautin. Jokainen meistä on oikeutettu tekemään omasta elämästä ihan oman näköisensä. Monesti pysähdyn ja katson eteen ja syvälle itseeni!

IMG_0815Rakastan hiljaisia ja kauniita maisemia, jossa voin antaa hetken itselleni ja tulevaisuudelleni. On todella tervettä unelmoida asioista, joita haluasi kokea. Jo ammattini puolesta joudun kohtaamaan todella paljon erilaisia ihmiskohtaloita ja elämäntilanteita, jotka ovat selittämättömän hankalia. Voin oppia heidän kauttaan elämästä ja onnellisuudesta. Kaikkien ei teitenkään tarvitse kokea samoja asioita voidakseen olla onnellisia. Joskus tietämättömyys on jopa hyvä suoja omalle henkiselle jaksamisella. Tietenkin olen työstäni erittäin ylpeä, koska tiedän saavani muiden auttamisesta paljon sisältöä omaan elämääni.

Minulta kysytään useasti, mikä minut saa positiiviseksi ja motivoituneeksi ja vielä niin, että siitä riittää energiaa muidenkin kannustamiseen. Niin! Sitäkin joudun välillä miettimään. Se tulee minusta niin itsestään etten huomaa sen merkitystä. Olen oppinut olemaan se, joka uskaltaa sanoa asioista niin kuin ajattelee enkä tyydy muiden miellyttämiseen, jolloin itse jäisin varjoon omien ajatusten kanssa.

Kaiken pohjalla omassa motivaatiossa on suuremmat linjat. Tärkeimpänä pointtina on elää omaa elämää niin, että on itse onnellinen. Kun tämän oivaltaa, niin on paljon helpompi pilkkoa oma tekeminen pienenpiin osiin ja keskittää motivaatiota näihin toimintoihin.
Esimerkiksi: Minä tykkään harrastaa liikuntaa, jotta vartaloni toimisi paremmin ja tehokkaammin. Kun se toimii niin, elän ja voin paremmin – todennäköisesti pidempään. Kun olen parhaassa mahdollisessa kunnossa henkisesti ja fyysisesti, niin silloin pystyn myös toimimaan ja auttamaan apua tarvitsevia parhaalla mahdollisella tavalla. Vahinkoja ja onnettomuuksia voi sattua myös meille pelastajille. Olen päättänyt, että ainakaan minun kunnostani ja taidoistani työtoverini selviytyminen ei saa jäädä kiinni.

IMG_9912Mikä sitten saa minut motivoitumaan ja pitämään itseni kunnossa huononakin päivänä?
Jos menen työparini kanssa palavaan taloon, jossa on pimeää, savuista ja +600 astetta kuumaa ja sattuukin vahinko, jossa työparini menettää toimintakyvyn. Hänellä ei ole enää mitään muuta mahdollisuutta selvitä hengissä kuin jos minä vien hänet turvaan. Jo ajatuksen tasollakin on vaikea miettiä, että jos en pystyisikään pelastamaan työpariani ja tehdä tehtävää, johon minut on koulutettu. Tämä toki melko raaka esimerkki, mutta hyvin todellinen. Työni on yksi asia, mikä saa minut motivoitumaan liikkumaan ja pitämään omasta terveydestäni kiinni.

Motivoitua voi ja pitääkin monista asioista. Sillä ei ole mitään väliä, mikä sinua motivoi ja miten tavoitteeseen tahdot päästä. Vain se merkitsee, että se on sinun oma ajatus, jonka haluat saavuttaa.
Minua motivoi monetkin asiat, mutta kaikessa pidän pohjana oman tyytyväisyyteni. Kerää sinäkin omaan elämääsi omat motivaatiosi ja tavoitteet, joita kohti haluat mennä. Muistakaa, ettei mikään tule ilmaiseksi vaan unelmien eteen pitää tehdä kovasti töitä. Oikotietä onneen ei ole, mutta onnellisuuteen voit vaikuttaa vaikka jo tänään kunhan päätät tehdä sen itseäsi varten. On löydettävä enemmän iloa ja päätöksiä toimia oman onnellisuutensa eteen. Kerätkää itsellenne elämään sellaiset asiat, mistä nautitte jokainen päivä. Älkää tyytykö 50 prosenttiin vaan vaatikaa täydet 100 prosenttia onnellisuutta. Kaikkeen elämässä ei voi vaikuttaa, mutta tehkää se niin hyvin kuin osaatte. Se riittää!

 

MäoonvaanMä -otsikkokuvat: Teemu Heikkilä


movmpitka