Kun Aarne & Dave -aviisia suunniteltiin, maksavalle kansalle esitettiin kysymys: Ostaisitko tällaisen aviisin, jos se tehtäisiin? Yksi harvoista vastauksista kuului: ”En. En ole hauskaksi tai hyväksi kokenut.”
Lupaavan markkinatutkimuksen jälkeen käärittiin hihat. Aarne & Dave Viileetä kyytiä -aviisi on nyt ilmestynyt.

ADKANSI

Aarne & Dave Viileetä kyytiä -aviisin voi tilata sähköpostilla: info@systole.fi

Systolessa seikkailevat kansakunnan kyytimiehet, Aarne & Dave, keräsivät kasaan oman elämänkertansa. Yli kymmenen vuotta ensihoidon erikoislehdessä seikkaillut parivaljakko on jättänyt taakseen paljon tarinoita. Nyt niistä on kerätty muistelmateos: Aarne & Dave Viileetä kyytiä.
Aviisi sisältää 60 sivua Aarne & Dave -tarinoita. Suuriin osa niistä on Systolessa julkaistuja mutta sekaan mahtuu kaksi ennen julkaisematontakin tarinaa: Eurolääkäri Strömsö ja Viileetä kyytiä.

Aarne & Dave lähti käyntiin pakinana, joka liittyi aina ajankohtaiseen tapahtumaan. Tapahtumia pohdittiin maalaisjärjellä valitusta näkövinkkelistä, minkä jälkeen Aarne & Dave astelivat U. Kaleva -nimiseen pystybaariin ja vetivät asiat yhteen.
Kun Systolen ulkoasu alkoi muuttua pienestä A5-koosta enemmän muitakin aikakauslehtiä muistuttavaan kokoon, myös Aarne & Dave -tarinat muuttuivat.

Aarne & Dave alkoi ilmestyä kahden ääripääensihoitajan karikatyyrina. Aarnesta tuli tietysti pedantti hoitotason duunari ja Daven otti kopin leipiintyneestä perustason hahmosta. Pakinaa alkoi kuvittaa Paul Eskelinen. Kun Patella ei ollut enää aikaa piirtää, Aarnen & Daven kuvittajana aloitti Marjut Makkonen. Tekstit ovat Marko Partasen käsialaa.

Vuosien varrella Aarne & Dave on ottanut paikkansa Systolen takasisäkannesta. Eräällä kerralla kun Systolen materiaali taas meni taittajalle, seasta puuttui Aarne & Dave -teksti. Taittaja kysyi: Onko Aarne & Dave unohtunut johonkin, kun sitä ei näy? Taittajalle kerrottiin, että pakina jää kyseisestä lehdestä pois, sitä ei tule. ”Kuinka uskallatte?” taittaja peräsi vakiokaluston puutetta.

Siitä lähtien Aarne & Dave on ollut Systolen takasisäsivulla aina.
Nyt pakinoita löytyy myös omasta Viileetä kyytiä -nimikkoaviisista.

Aarne & Dave Viileetä kyytiä -aviisin voi tilata sähköpostilla: info@systole.fi
Hinta 15€ kotiin kannettuna.
Kuvat: Paul Eskelinen ja Marjut Makkonen