Vapaaehtoista uintia letkualtaassa ja paljon muuta nähdään Kellokosken vpk -nuorten tekemässä videossa, jonka tarkoitus on buustata palokuntanuorten liikuntaharrastusta. Mitä vanhat edellä, sitä nuoret perässä, on teema Kellokoskellakin. Paikallinen hälytysosasto nimittäin on pitänyt Asemalla videoblogia. Nyt nuoretkin ovat videontekopuuhissa.

Kellokosken vpk -nuoret tekivät hauskan ja liikunnallisen videon. Se etenee palomiehen savusukellustestirataa mukaillen mutta päätyy lopulta letkupesualtaaseen. Videon on tarkoitus buustata nuorten liikuntaa palokunnan ulkopuolellakin.
Liikunnallisesti aktiivinen Kellokosken vpk:n nuoriso-osasto on huomannut, että liikunnan ottaminen mukaan harjoituksiin on tuonut toimintaan mielekästä vaihtelua.

”Palokuntaliikuntavideon” tekeminen innosti nuoria. Kaikki halusivat olla mukana sen järjestelyissä ja useimmat näkyäkin siinä. Nuoret itse ideoivat videota innolla, eikä esiintyjistä ollut pulaa. Letkupesualtaaseenkin pulahtava kaveri löytyi porukasta helposti. Kuvaaminen kävi äkkiä. Kaikki otokset tehtiin yksissä viikkoharjoituksissa. Kuvaamishetkellä keskityttiin hiljaisesti tekemiseen mutta kun tuli uinnin vuoro, se kirvoitti ilmoille kannustuksia.

Kellokosken vpk:n nuoriso-osasto osallistuu videollaan SPEKin järjestämään Kuntohälytys-kilpailuun, jonka tavoite on lisätä liikunnan määrää viikkoharjoituksissa ja monipuolistaa niitä.