🇫🇮🇬🇧 CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag on uusinta uutta potilaan hypotermiasuojauksessa. Potilas voidaan nostaa tilavaan pussiin kauhapaareilla. Kun pussi on suljettu, potilasta voidaan hoitaa luukkujen kautta. Hypotermiapussin kehittäjä ja valmistaja on Akuuttihoitopäiviltä tuttu.
CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag is the newest thing within hypothermia protection. The patient can be lifted into the spacious bag with a pick -up stretcher. When the bag is closed, the patient can be treated through the treatment pockets from the sides. The developers on this hypothermia bag is known from Akuuttihoitopäivät. English translation can be found below the finnish article.

CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag vaikuttaa kätevältä välineeltä potilaan suojaamisessa kylmältä. Alkutilanteessa se on korkeareunainen pussi, jonka 8-kerroksiset seinämät laskeutuvat mataliksi. Potilas voidaan nostaa kauhapaareilla tilavan pussin sisään, minkä jälkeen reunat nostetaan ylös ja pussi suljetaan. Näkyviin jää vain potilaan kasvot mutta potilaaseen päästään sulkemisen jälkeen vielä käsiksi. Se onnistuu molempien ala- ja yläraajojen johdalla olevista tarrakiinnitteisistä luukuista. Niistä voidaan asettaa esimerkiksi kiristysside, nesteytys tai mitata vaikkapa verenpaine. Luukuista on mahdollista tutkia myös vatsan ja lantion alue. Lisäksi pussissa on kansipuolella läpinäkyvä A4-kokoinen tasku, johon voidaan asettaa esille potilasluokituskortti tai hoitokaavake.

Pallas-hyptermiapussia voidaan kantaa kahdeksasta kantolenkistä. Tuotteen mukana tpomitetaan evakuointivaljaat ja säilytyspussi. Valmistaja, CVN Medical Solutions, lupaa Pallas-pussilleen 220 kilon kantokyvyn sekä sen, että pussi voidaan pestä pesukoneessa. Samaan tuoteperheeseen kuuluvat myös CVN Arctic Saana Poncho, CVN Arctic Levi Blanket ja CVN Arctic Halti Rescue Blanket.

CVN:n tuotteita esitellään tänä vuonna Urgmed-messuilla Tšekin Ostravassa 23.-25.10. sekä Medica-messuilla Saksan Düsseldorffissa 12.-15.11. ”Suomen messuilla tuotteita ei tämä vuonna ole nähty mutta asiakaskäyntejä teemme aktiivisesti. Jos meiltä ei ole oltu yhteydessä, niin ota toki yhteyttä, niin tulemme kertomaan tuotteistamme”, myyntijohtaja Sami Latosaari sanoo.

Hypotermiapussin valmistaja ja kehittäjä on ”Pohjanmaan Akuuttihoitopäiviltä” tuttu. CVN Medical Solutions -yrityksen ruorissa ovat samat henkilöt kuin Akuuttihoitopäiviä järjestävän Turvatiedonkin ohjissa. Latosaaren lisäksi heitä ovat Jarmo Lahtela ja Mattias Lindell.

PALLAS4

CVN Arctic Pallas -hypotermiapussin luukuista voidaan mitata vaikkapa verenpaine.

PALLAS1

CVN Arctic Pallas -hypotermiapussin luukuista voidaan hoitaa ja tutkia myös alaraajoja.

Teksti: Marko Partanen
Kuvat ja video: CVN Medical Solutions


 

🇬🇧  Protect from cold – continue treatment

CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag is the newest thing within hypothermia protection. The patient can be lifted into the spacious bag with a pick -up stretcher. When the bag is closed, the patient can be treated through the treatment pockets from the sides. The developers on this hypothermia bag is known from Akuuttihoitopäivät.

 

 

CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag seems like a handy tool to prevent the patient from cold.
From the starting point, it is a high edged bag, where the 8-layer structure sides can be lowered. The patient can then be lifted into the bag with a pick – up stretcher, where you afterwards can pull up the sides to close the bag. Only the face will be exposed, but even if the bag is closed, you can continue to treat the patient without opening the bag. This can be done from the both sides, there is four treatment pockets for the upper and lower limbs, that are fasten with Velcro. Through these treatment pockets, you can for example apply a tourniquet, I.V or check the patients blood pressure. It is also possible to exam for abdominal damages and pelvic fractures through these treatment pockets. There is attached a transparent pocket on the bag for a triage card or a treatment document.

Pallas Hypothermia Bag can be carried with eight carrying handles. With the bag comes evacuation straps and a storage bag. The manufacturer, CVN Medical Solutions, assure that Pallas can lift 220kg, and can be machine washed. Including CVN Arctic – product line, you can also find CVN Arctic Saana Poncho, CVN Arctic Levi Blanket and CVN Arctic Halti Rescue Blanket.

This year, the CVN products will be presented in Urgmed, Ostrava, Czech Republic 23-25.10 and in Medica, Düsseldorff, Germany 12-15.11.
“In the Finnish exhibitions, The CVN products hasn’t been yet seen, but we do actively visit our customers all around Finland. If we haven’t yet been in touch with you, please do contact us, we will come and present our products to you”, says Sales Manager Sami Latosaari.
The developers for the hypothermia bag are known from “Akuuttihoitopäivät from Ostrobothnia”.
The people behind CVN Medical Solutions are the same that is behind Suomen Turvatieto and Akuuttihoitopäivät. Together with Latosaari, there is Jarmo Lahtela and Mattias Lindell.

 

PALLAS4

Measure blood pressure can be done through the treatment pockets on the CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag

 

CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag treatment pockets can be used to treat and exam the lower limbs.

CVN Arctic Pallas Hypothermia Bag treatment pockets can be used to treat and exam the lower limbs.

 

Text Marko Partanen
Translated by Mattias Lindell
Photos and video: CVN Medical Solutions