”Alamme tarvitsee esimerkkejä ja vahvoja tekijöitä!” sanoo Jussi Sintonen. Hän on Aseman uusi MäoonvaanMä-blogisti. Asema täytti äskettäin kaksi vuotta. 2-vuotias ei vielä kykene puhaltamaan täytekakustaan kynttilöitä. Asemaan liittyvät ihmiset auttavat puhaltamisessa – he puahltavat ulos sen, mitä ajattelevat parivuotiaasta taipaleesta.

29572579_1314451475365861_1419175444211837307_n

Jussi Sintonen osallistui Arman Alizadin Pohjantähden alla – sekä Suomen paras palomies -ohjelmiin. Sintonen aloittaa MäoonvaanMä-blogin Asemalla.

Näin Aseman kaksivuotisjuhlan kynnyksellä oli oman toimintani kehityksen kannalta oiva hetki tehdä uusia ratkaisuja. Oli aika  hivuttautua hieman edemmäs, kohti omia tavoitteita. Sain maukkaan tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Verkostoituminen näin hienon verkkolehden kuin Aseman kanssa tiesi minulle varmaa etenemistä omalla palomiehen uralla. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun minulta kysyttiin, että haluaisinko siirtää jo olemassa olevanani MäoonvaanMä-blogini Asema-verkkolehteen. EHDOTTOMASTI!

Aseman uutisointi pelastus- ja ensihoitotoiminnasta ajankohtaisin ja polttavin kysymyksin nostaa alojemme niin hyviä kuin huonojakin puolia esiin. Asema tekee pyyteetöntä työtä kehittämisen hyväksi. Tällaisesta pitää ottaa oppia ja osata poimia oman toiminnan kehittämiseksi oikeat avaimet. Mielestäni alamme tarvitsee enemmän avoimuutta ja taitoa ottaa kaikkien mielipiteitä huomioon. Lähtökohta kaikkeen tekemiseemme pitää olla toisten auttaminen. Vaikka tekisimme omasta mielestämme työmme hienosti ja hyvin, niin silti se ei välttämättä palvele täysin avuntarvitsijaa.

Kova työmme tarvitsee positiivista ja avointa asennetta. Käytän sanontaa: ”Maailman rankin ja pisin matka on tulla toista puoliväliin vastaan” Jos haluatte jotain saavuttaa, niin pitää myös olla valmis itse joustamaan!

On erittäin hienoa saada Asema-verkkolehdestä itselleni oma paikka. Siten pääsen tuomaan omia näkemyksiäni pelastustoiminnan arjesta ja sen kehittämisestä. Ollaan positiivisia ja laitetaan perusasiat yhdessä kuntoon.

Tulen kirjoituksissani kertomaan mielipiteitäni pelastustoiminnasta ja ensihoidosta. Lähinnä niistä pienistä ja arkisista työntekoon liittyvistä asioista,  jotka saattavat suurestikin vaikuttaa työhyvinvointiin ja työtehtävien hoitamiseen. Tulen myös kirjoittamaan välineistöstä ja työturvallisuuteen vaikuttavista asioista.

Kirjoitukseni eivät tule olemaan pelkkää palokuntaa, vaan myös positiivisuuteen kannustamista. Sitä, että ihmisen tulisi mennä eteenpäin omana itsenään ja hyväksyä itsensä juuri sellaisena upeana yksilönä kuin on, antamatta muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan hyvään oloon.

Onnittelut syntymäpäivien johdosta, Asema! Ja kiitos mahdollisuudestani kehittää kanssanne omaa toimintaani.

Teksti: Jussi Sintonen, MäoonvaanMä-blogi
Kuvat Marko Partanen ja Jussi Sintosen albumi