Uimarin pää painui veden alle, sivulliset hälyttivät apua. Merivartiosto ja Helsingin pelastuslaitos onnistuivat pelastaa uimarin.

Helsingin Pelastuslaitos hälytettiin 19.8.2018 klo 8:16 pelastamaan ihmistä vedestä. Iäkkäämpi nainen oli lähtenyt aamu-uinnille Laajarannasta kohti Vartiosaarta. Jossain vaiheessa uintia, naisen pää oli painunut veden alle ja sattumalta tapahtuman huomanneet Laajarannan asukkaat olivat huutamalla kysyneet uimarilta, että onko kaikki hyvin. Uimari oli vastannut, että ”kaikki hyvin”. Hetken päästä uimari oli kuitenkin lakannut uimasta ja jäänyt kellumaan veteen kasvot veteen päin. Silminnäkijät soittivat välittömästi 112.

Merivartiosto saavutti uhrin ensimmäisenä ja nosti hänet veneeseen. Merivartiosto toimitti uhrin Laajarannassa olevalle venelaiturille, jossa pelastuslaitoksen vesipelastusyksikkö, ambulanssi ja lääkäriyksikkö ottivat hänet vastaan ja alkoivat hoitaa potilasta. Hoitotoimenpiteiden jälkeen potilas kuljetettiin sairaalaan.

Lähde Helsingin pelastuslaitoksen tiedote