Kotkalaiset Otto Huttunen ja Eetu Laurinantti pelastivat väsähtäneen uimarin virrasta. Kotkan kaupunki palkitsi pojat reiluudesta, rakkaudesta ja rohkeudesta, jotka ovat paikallisia arvoja.

kotka1

Otto Huttunen (oik.) ja Eetu Laurinantti toteuttivat kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan teollaan hienosti Kotkan uusia arvoja reiluus, rakkaus ja rohkeus.

Kotkalaispojat Otto Huttunen, 14 ja Eetu Laurinantti, 15 pelastivat väsyneen uimarin Kymijoesta heinäkuussa. Nuoret miehet kertoivat, että eivät epäröineet hetkeäkään nähdessään naisen roikkuvan kosken kivessä vaan lähtivät rohkeasti pelastusreissulle. ”Nainen oli lähtenyt uimaan vuolaaseen virtaan, väsynyt matkalla ja jäänyt roikkumaan vedessä olleeseen kiveen”, kertoo Laurinantti.

”Minulla on Ensiapu I -kortti, joten perustiedot löytyvät, mutta ei minulla ole muuten erityisiä tietoja tai taitoja ihmisten auttamiseksi. Kun näkee, että joku on hädässä, niin kyllä silloin täytyy auttaa eikä jäädä vain kattelee”, Laurinantti kertoo.
”Se olisi väärin jättää auttamatta. En ajatellut siinä mitään, lähdin vain auttamaan”, Huttunen sanoo.

Kotkan kaupunki palkitsi urotyön tehneen kaksikon. Kaupunginjohtaja Esa Sirviön mukaan pojat toteuttivat hienolla tavalla Kotkan uuden kaupunkistrategian mukaisia arvoja eli reiluutta, rakkautta ja rohkeutta.
Huttunen ja Laurinantti saivat Kotkan kaupungintalolla pienen rahapalkinnon.

Lähde: Kotkan kaupunki