Profile Vehiclesin Juhani Karhu jäi eläkkeelle 29.6.2018. Hän on yksi yrityksen kuudesta perustajasta. Ensimmäistä ambulanssiaan Karhu oli rakentamassa vuonna 1972.

Profile Vehiclesin Juhani Karhu jäi eläkkeelle. Hän on yksi yrityksen perustajista.

Profile Vehiclesin Juhani Karhu jäi eläkkeelle. Hän on yksi yrityksen perustajista.

Juhani Karhu ja viisi muuta miestä perustivat Iikorin vuonna 1982. Kymmenen vuotta myöhemmin perustettiin Profile, joka otti Iikorin 100-prosenttiseen omistukseensa. Karhu on kuulunut alusta asti yrityksen omistajiin.

Karhu työskenteli Profilella neljännesvuosisadan ajan erityispeltiseppänä. Niitä töitä hän teki jo edeltävällä työnantajallaan, sillä ensimmäistä ambulanssiaan hän oli rakentamassa jo vuonna 1972. Karhu teki ambulansseihin vaativia metallitöitä. Metallista käsityönä tehdyt katonkorotukset, ovet, korijatkot, luukut ja muut korimuutokset olivat hänen osaamisalaansa.

Sitten Profile kehitti niemään kantavan tuoteperheensä, jossa ambulanssin korin osia ryhdyttiinkin valmistamaan komponenteista. Karhu alkoi valmistaa metallista muotteja, joiden mukaan ambulanssien komponentit valmistettiin. Ambulanssien sisustusosissa ja kattorakenteissa näkyi edelleen Karhun kädenjälki.

Viimeiset 10 vuotta Karhu työskenteli työnjohtajana, joka vastasi tuotannon aloittamisesta ja tuotantolinjan alkupäästä sekä autojen rekisteröinnistä. Toimitusjohtaja Marko Revon mukaan Karhu oli oikein pidetty työnjohtaja, vaikka olikin vaativa.

Toimitusjohtaja Marko Repo kuvasi videon Juhani Karhun viimeisenä työpäivänä. Siihen liittyi vahva ambulanssin rakentamisen juhla, sillä samana päivänä Profile luovutti asiakkailleen 12 uutta ambulanssia. Ne lähtivät Helsingin pelastuslaitokselle, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle ja Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle.

 

Teksti Marko Partanen
Kuvat ja video Marko Repo/Profile Vehicles Oy