Profile Vehiclesin Genios-ambulanssi kiinnosti Arab Health -näyttelyn yleisöä Dubaissa. Näyttelyä varten rakennettu ambulanssi kaupattiin tapahtuman aikana Egyptiin. ”Tuntui hyvältä, että lähes standardituotteemme meni Lähi-idässä kaupaksi”, toimitusjohtaja Marko Repo sanoo.

Profile Vehiclesin ambulanssi kiinnosti näyttelyvieraita Arab Health -messuilla.

Profile Vehiclesin ambulanssi kiinnosti näyttelyvieraita Arab Health -messuilla.

Profile Vehicles rakensi Arab Health -näyttelyä varten ambulanssin. Se varusteltiin laadukkaasti ja sen värimaailma valittiin arabimaihin sopivaksi, vihreäksi ja valkoiseksi, toimitusjohtaja Marko Repo kertoo.
”Meillä oli jo ambulanssia suunnitellessa ajatus, että se voisi jäädä sinne, eikä sitä täytyisi rahdata takaisin.”

Suunnitelma toteutui, kun Profilen osastolle tuli egyptiläistä öljy-yhtiötä edustava ryhmä.
”Heillä oli mukanaan terveydenhuollon ammattilaisia, jotka vakuuttuivat ambulanssin huippuvarustelusta”, Repo sanoo.

Isoin keskustelu käytiin kuitenkin ambulanssin diesel-moottorista, Lähi-idässä kun ajetaan yleensä bensakoneilla. Monet diesel-moottorit ja sikäläinen diesel-polttoaine eivät sovi yhteen. Profile oli kuitenkin varustautunut etukäteen asiaan ja rakentanut ambulanssin sellaiselle alustalle, joka toimii Lähi-idän polttoaineilla.

Muutoin näyttelyambulanssi noudatti eurooppalaisia standardeja. Se oli myös tyypillinen Profilen tuote, jonka teemoina toistuvat turvallisuus, ergonomia ja hygienia.
”Tuntui hyvältä, että meidän lähes perustuotantona tehty ambulanssi meni kaupaksi Lähi-itään”, Repo sanoo.
Viime vuonna hyvää palautetta

20180129_124232Profile osallistui viime tammikuussa toisen kerran peräkkäin Arab Health -näyttelyyn Dubaissa.
”Saimme viime vuoden näyttelyssä niin paljon positiivista palautetta, että päätimme olla mukana tänäkin vuonna”, konsernin myynti- ja markkinointijohtaja Jari Mononen sanoo.

Nelipäiväinen Arab Health -tapahtuma kerää yhteen koko terveydenhuollon rintaman. Näytteilleasettajia ja vieraita saapuu eri puolilta maailmaa. Profilenkin osastolla vieraili väkeä niin Lähi-idästä, Afrikasta kuin Amerikastakin.
”Saimme solmittuakin hyviä kontakteja, joiden kanssa olemme kevään mittaan jo tavanneetkin”, Repo sanoo.

Profile Vehicles on toimittanut ambulansseja muun muassa Arabiemiraattien Dubaihin ja Abu Dhabiin sekä Egyptiin.
”Kokemustemme perusteella suomalainen osaaminen on alueella arvostettua ja meillä on hyvät näkymät myydä lisääkin ambulansseja alueelle”, Mononen sanoo.

Teksti Marko Partanen
Kuvat Profile Vehicles