Vantaan SuperParkin paloasemalla riitti vilskettä.

Vantaan SuperParkin paloasemalla riitti vilskettä.

Palomiesliitto vei jäsenensä perheineen sisäaktiviteettipuisto SuperParkiin. Perhepäiväksi nimetty tapahtuna juhlisti liiton 25-vuotiasta taivalta. Palomiesliiton jäsenet saapuivat sankoin joukoin maan SuperParkeihin. Tapahtuma keräsi kehut, päivää saattoi viettää perheensä kanssa ja kollegoita tavaten.


Suomen SuperParkeissa sekä Rovaniemen Rollohallissa ja HopLopissa vietettiin Palomiesliiton ja Hätäkeskusammattilaisten liiton yksityistilaisuutta sunnuntaina 27.5. Perhepäiväksi nimettyyn tapahtumaan saattoi tulla koko perheen kanssa ja lapset saattoivat ottaa mukaan myös kaverinsa.

Palomiesliiton järjestön johtaja Kim Nikula arvioi, että Perhepäivä keräsi kahdeksaan eri puolilla maata olevaan sisäaktiviteettipuistoon noin 100 – 300 kävijää per paikka.
”Meillä oli työryhmä, joka pohti, miten juhlistamme merkkipäiväämme. Se totesi, että haluamme risteilyiden sijasta jotakin erilaista. Lopulta työryhmä päätyi tähän ratkaisuun”, Nikula kertoo.

 

Rentoa yhdessäoloa

Perhepäivä keräsi kollegat perheineen saman katon alle rennoissa merkeissä. Puistojen aktiviteetteja saattoi kokeilla omaan tahtiin ja viettää aikaa perheensä kanssa. Tapahtuma oli myös oiva tapa tavata kollegoja, joita ei välttämättä ollut nähnyt vuosiin.

Perhepäivän kävijät pitivätkin tapahtumaa hyvänä ideana. Liikunnallinen yhdessäolo perheiden ja kollegojen kesken summasi monta hyvää arvoa, jotka hektisessä nykypäivässä tahtovat jäädä taka-alalle. Uudenlainen tapa kerätä väki kasaan nähtiin kiinnostavana vaihtoehtona, laivaristeilylle tai ravintolaillanviettoon moni jututetuista ei olisi lähtenytkään.

Palomiesliitto SPAL täytti 25 vuotta ja Hätäkeskusammattilaisten liitto HAL 10 vuotta.

Muutokset haastavat

Juhlahumun jälkeen koittaa arki. Palomiesliiton ja Hätäkeskusammattilaisten liiton haasteena on suunnitteilla olevat suuret rakenteelliset muutokset, joista kukaan ei tiedä koska ne astuvat voimaan ja missä laajuudessa. Se, miltä tulevaisuuden työpaikat näyttävät, on Nikulan mukaan asia, johon Palomiesliitto paneutuu.
”Poliittiset päättäjät eivät anna mitään speksejä, mihin tarrautua. Ensin pitäisi kuitenkin tietää mitä ollaan rakentamassa”, Nikula sanoo.

Epäselvä muutostilanne ei kuitenkaan ole vaikuttanut Palomiesliiton viestimään sanomaan, jonka tarkoitus on auttaa ja tukea jäsenten turvallista työntekoa.

Teksti, kuva ja video Marko Partanen