Iittiläiset palokuntanuoret olivat taitavimpia tämän vuoden Veikon Malja -kilpailussa, jossa kisataan palokunnan kalustonkäsittelytaidoissa.

Veikon Maljasta kilpailtiin Ylihärmässä.

Veikon Maljasta kilpailtiin Ylihärmässä.

Iitin vpk:n nuorten joukkue oli taitavin Ylihärmässä järjestetyssä palokuntanuorten kalustokilpailussa. Vuosittain järjestettävä Veikon Malja -kilpailuun eli palokuntanuorten SM-kilpailuun osallistui tänä vuonna 29 joukkuetta. Yhteen joukkueeseen kuului kuusi nuorta, joiden yhteenlaskettu ikä ei saa ylittää 84 vuotta. Yksi joukkueesta on joukkueenjohtaja. Vuoden joukkueenjohtajana palkittiin Helmi Kivi Helsingin VPK:sta.

Veikon Malja -kilpailussa kamppaillaan Veikko Nummelan lahjoittamasta kiertopalkinnosta. ”Tänä vuonna kilpailtiin hyvässä palokuntahengessä, kaikilla tuntui olevan hauskaa”, sanoo Jaakko Linko Sopimuspalokuntien liitosta.

Veikon Malja -kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten taitoja kaluston käsittelyssä sekä erityisesti nuorten yhteistyökykyä ja johtajatyöskentelyä. Palokuntanuorisotyö kasvattaa turvallisuustietoisia nuoria ja uusia sopimuspalokuntalaisia ja pelastusalan ammattilaisia.

58D8C681-D3F8-450A-AEC2-48EFD730A2CD

Veikon Malja on palokuntanuorten kalustokilpailu.

Veikon Maljan mitalikolmikko

1. Iitin VPK
2. Helsingin VPK
3. Kuopion VPK

 

Veikon Malja -kilpailun yhteydessä pidetään tietokilpailu, johon kerätään 3-henkiset joukkueet. Tänä vuonna tietokilpailuun osallistui 22 joukkuetta. Palokunta-aiheisiin kysymyksiin vastasi parhaiten Leppävaaran vpk-nuoret.

 

Tietokilpailun mitalikolmikko

1. Leppävaaran VPK
2. Vahdon VPK
3. Kellokosken VPK

 

Teksti Marko Partanen
Kuvat Jaakko Linko