Arcada järjestää hoitoaiheisen pakohuoneen toista kertaa Sairaanhoitajapäivillä.
”Viime vuonna huomasimme, että pakohuonettamme voi lähestyä kahdella eri tavalla, sekä kliinisenä simulaatioharjoitteena että pakohuonetyyppisesti ja molemmat toimivat”, Christoffer Ericsson sanoo.

ARSKA2

Arcadan ensihoidon hoitotason jakso aloitettiin viime vuotisella pakohuonetehtävällä. Kuva on kuitenkin viime vuoden Sairaanhoitajapäiviltä.


Arcada järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa sairaanhoitajille suunnatun pakohuoneen Sairaanhoitajapäivillä. Aiempina vuosina tutuksi tullutta simulaatiokisaa muutettiin näin astetta trendikkäämpään suuntaan.

Pakohuoneen järjestänyt Arcadan väki huomasi viime vuonna mielenkiintoisen asian. Kokeneemmat hoitajat lähestyivät pakohuonetehtävää kuin kliinistä simulaatioharjoitetta kun taas vähemmän kokemusta omaavat lähtivät ratkaisemaan tilannetta enemmän pakohuonetyyppisesti.

”Molemmat tavat toimivat. Jopa niin, että viime vuoden kisassa toiseksi tuli joukkue, jossa oli kahden maallikon lisäksi vain yksi hoitaja”, pakohuoneen järjestäjiin kuuluva Christoffer Ericsson kertoo.

Hänen mukaansa pakohuone suunniteltiinkin mahdollisimman yleispäteväksi, sillä Sairaanhoitopäiville tulevat ihmiset omaavat niin erilaisia taustoja. Vaikka tarkasteltaisiin pelkästään sairaanhoitajia, ovat heidänkin työnkuvansa kovin erilaisia. Sairaanhoitajapäivillä olevan pakohuoneen on toimittava kaikkien alojen sairaanhoitajille, siksi siellä ei ole mitään knoppailua, esimerkiksi ekg:n tulkintaa. ”Toki pakohuoneesta voi rakentaa spesifisti ensihoitajille suunnatunkin.”

ARSKA3

Sairaanhoitajapäivät Helsingin Messukeskuksessa 22.-23.3.2018.

”Sairaanhoitajapäivien pakohuone tehdään 3 hengen joukkueilla. Se sisältää muun muassa ongelmanratkaisua, CRM:ää, priorisointia, tiimityötä, johtamista, lisäavunpyyntöä ja muistutuksen käytössä olevista työkaluista kuten ABCD:stä, ISBAR:ista ja NEWS:istä mutta erityisesti sen halutaan olevan oppimistapahtuma”, Ericsson sanoo.

Tänä vuonna Sairaanhoitajapäivien pakohuonekisaan tulee viisi joukkuetta ympäri Suomen. Ensimmäinen joukkue aloittaa torstaina 22.3. kello 11.30. Suoritusaika on yksi tunti. Kilpailua voi seurata screeneiltä ja katsomosta, joka avautuu pakohuonetilaan avoimesta seinästä.

Perjantaina 23.3. pakohuonetta voi kokeilla kuka tahansa, pitää vain kerätä 3-4 -henkinen joukkue.