VPK:t löivät hynttyyt yhteen. Tuloksena oli kolmen sopimuspalokunnan yhteinen kurssi, joka käsitteli autourheilutapahtumien ensivasteryhmien toimintaa. Yhdistäessään voimansa, VPK:t saivat mitä halusivat ja pääsivät tutustumaan toistensa työskentelyyn ja välineisiin.


Kellokosken VPK isännöi, kun sen tiloissa pidettiin Suomen Palopäällystöliiton Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutus. Kurssikavereikseen kellokoskelaiset saivat naapurinsa Jokelan VPK:n ja Kauklahden VPK:n Espoosta.

Kurssia pidettiin onnistuneena. Yhteistuumin sopimuspalokuntalaiset pääsivät tutustumaan suomalaiseen malliin pelastaa kilpa-autosta. Kouluttajana oli yksi tekniikan kehittäjistä, Mikko Saastamoinen.

P1150518Saastamoisen opeista pidettiin, sopimuspalokuntalaiset saivat varmuutta tekniikoihinsa ja uskoa omiin välineisiinsä. Koulutuksessa opiskeltiin muun muassa hätäevakuointia, kypärän riisumista, KED:in käyttöä ja uudenlaisia raivaustekniikoita.

Vaikka kyseessä oli autourheilutapahtumiin keskittyvä kurssi, ovat opit hyödynnettävissä myös tavallisissa tieliikenneonnettomuuksissa.