Asema seurasi Suomen Palopäällystöliiton Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutusta Tuusulan Kellokoskella. Kolme VPK:ta oli järjestänyt yhdessä kurssin. Yhdistämällä voimansa he saivat juuri sitä koulutusta jota halusivat ja pääsivät tutustumaan toistensa toimintatapoihin.

hätäeva

Suomen Palopäällystöliiton Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutuksessa käydään läpi muun muassa kuljettajan hätäevakuointi.

Kellokosken  ja Jokelan VPK:t Tuusulasta ja Kauklahden VPK Espoosta hankkivat yhdessä Autourheilutapahtumien ensivasteryhmien koulutuksen Suomen Palopäällystöliitolta.

Kouluttaja Mikko Saastamoinen kertoo, että vaikka kyse on autourheilutapahtumien koulutuksesta, kurssin tekniikat ja opit tukevat hyvin myös päivittäistilanteita. Siitä hyvänä esimerkkinä vaikkapa videossa nähtävä kuljettajan hätäevakuointi.

VPK:t olivat tyytyväisiä kurssin antiin, jossa käytiin läpi nykyaikaista ajoneuvotekniikkaa, potilaan kohtaamista sekä autourheilutapahtuman erikoiskokeella sattuneen onnettomuuden kokonaishoitoa, jossa potilaita voi olla sekä onnettomuusautossa ja yleisössä.

Kellokosken VPK:n Timo Åhsin mukaan tällaisen kurssin käyminen liittyy myös siihen, että VPK:t tekevät kurssilla opetettavaa toimintaa oikeastikin autourheilutapahtumissa.
Åhs sanoi, että kurssilla todettiin myös käytännössä se, että niilläkin välineillä pärjää jotka eivät ole viimeistä huutoa, kun tekniikat ovat hallussa.

Myös VPK:iden yhteiskurssi nähtiin hyvänä. ”Oli mukava päästä tutustumaan muiden toimintaan ja saada palautetta omasta toiminnasta”, sanoo Antti Sjöblom Kauklahden VPK:sta.

Katso videosta kurssilla harjoiteltu kuljettajan hätäevakuointi autosta: