Kaikissa ambulanssinvalmistaja Profile Vehiclesin henkilöiden haastatteluista tuntuu olevavan jotain samaa. Uskomattomia tarinoita riittää aina. Tarinoissa on tunnistettava piirre, niissä on jotain omaa.

Kirjoitin Profilesta jutun Asemalle. Jari Monosta haastatellessani muistin oitis noin seitsemän vuotta sitten kirjoittamani jutun – samasta yrityksestä. Muistin jutun silti, vaikka silloin haastateltavana oli eri mies, Marko Repo. Jotain samaa ja mieleenpainuvaa molempien herrojen kerronnassa oli. Nopeasti huomasin mitä tuo ”sama” oli ja on edelleen. Tiedän myös, että saaga jatkuu seuraavissakin tapaamisissa ja haastatteluissa.

delivery from Finland

Boarding käynnissä. Rissalan lentokentällä tältä portilta pääsee Saudi-Arabiaan.

Se ”jotain samaa” on tässä tapauksessa yhtä kuin ”jotain omaa.” Se on tarinoita – toinen toistaan uskomattomampia tarinoita.

Kun Jari kertoi Profilen valmistaneen 50 peilikuva-ambulanssia Singaporeen, olin jotenkin taas sen ”saman” ja ”oman” äärellä.

Muistin heti ne seitsemän vuoden takaiset tarinat.
Muistin sen, kun Marko niitä minulle kertoi. Olin Iisalmen tehtaalla jutunteossa, ja tarinoita alkoi tulla esittelyn lomassa. Niitä kuunnellessa sormet suorastaan syyhysivät päästä tallentamaan ne äkkiä koneelle. Ettei vaan unohdu. Ihan totta. Äkkiä ei uskoisi, että Suomen Iisalmessa on valmistettu ambulansseja oikeasti joka lähtöön.

Pidin jotenkin luonnollisena, että Venäjän presidentille, Vladimir Putinille oli valmistettu ambulanssi Suomessa. Naapurista, rajan takaa, kun on helppo tulla kaupoille. Mutta Putin ei olisi ollut Putin, jos tämä ei olisi asettanut ambulanssille tiukkoja kriteerejä. Totta kai hän vaati, kuinka kovaa auton piti kulkea mutta hän myös valvoi, että näin tapahtui, eikä yhtään turhan vähäeleisesti.

Vladimir nimittäin lähetti kaverin Suomeen tarkistamaan, että auto kulkee sovitusti. Niinpä Kuopion lentokenttä suljettiin ja ambulanssi pantiin vauhtiin. Ja jotta tulos oli luotettava, auton vauhdin tutkasi poliisi.

karuselli_10_05_25_01

Thaimaan kuninkaan tuplavarusteinen ambulanssi tuplana.

Myös Thaimaan kuningas lähetti tarkastajansa Iisalmeen. Kuningasperheen lääkäri tuli katsomaan, että ambulanssi tai oikeastaan ambulanssit ovat sovitunlaiset. Kuningas nimittäin halusi, että ambulanssissa on kaikki hoitolaitteet tuplana ja tuplasi vielä senkin, sillä ambulanssejakin valmistettiin samaa tarkoitusta varten kaksi. Ja kun ne kuningasperheelle kerran tulivat, piti sisustan olla norsunluunvärinen  – arvostettua nääs.

Paras tarinoista oli kuitenkin diili Saudi-Arabian kanssa, jonka mukaisesti valmistui 21 ambulanssia. Eräänä päivänä Profilelle tuli ilmoitus, että tilatut autot tullaan noutamaan Kuopion lentokentältä. Kentälle laskeutui maailman suurin Antonov-rahtikone ja tilaaja vaati, että ambulanssien lastauksen on tapahduttava neljässä tunnissa, sillä kone oli venäläinen ja jokainen minuutti maksoi.

Eikä siinä vielä kaikki. Koska ambulanssit oli valmistettu Saudi-Arabiaan, niitä ei oltu katsastettu Suomessa. Silti autot piti toimittaa Iisalmesta Kuopion lentokentälle lastattavaksi. Ei kun soitto kammarille ja virka-apupyyntöä pöytään. Katsastamattomat ambulanssit ajettiin poliisisaattueessa 80 kilometrin matka tehtaalta lentokentälle.

Jos ambulanssin sisällä tarvitaan joskus ongelmanratkaisukykyä, nähtävästi sitä tarvitaan myös valmistuksessakin. Parhaat tarinat syntyvät ratkaisuista, jotka päätyvät onnistumiseen. Niitä Profilella tuntuu riittävän. Ja ne jäävät mieleen. Aina kun näitä ihmisiä tapaa, odottaa jo seuraavaa tarinaa. Kuka heistä kertoo sen.

Venäjälle lähtevä toimitus Profilen Iisalmen tehtaan pihalla.

Venäjälle lähtevä toimitus Profilen Iisalmen tehtaan pihalla.

 

Teksti: Marko Partanen

Kuvat: Profile Vehicles Oy