Virtuaalilasit asetetaan silmilleni ja kuulokkeet korvilleni. Huomaan olevani liikkuvassa autossa. Yhtäkkiä edessäni on liikenneonnettomuus. Tajuan olevani ensimmäisenä paikalla. On toimittava. Mitä sitten tapahtuu? VR Safen uusi virtuaalimatka näyttää sen pian hämmästyttävän autenttisesti.

”Tarkoituksemme on madaltaa ihmisten kynnystä pysähtyä onnettomuuspaikalle auttamaan, sillä moni edelleen jättää pysähtymättä, koska kokee, ettei osaa auttaa”, sanoo Kaisa Telilä VR Safesta.

Virtuaalinen liikenneonnettomuus kuulokkein ja lasein suljetussa keinotodellisuudessa jatkuu. Näen onnettomuuteen liittyvät tapahtumat ja kuulen siihen liittyvät äänet. Päätä kääntämällä voin nähdä kuinka monet ajavat ohi pysähtymättä paikalle. Näkymä onnettomuuspaikalla kattaa täydet 360 astetta.

Virtuaalinen onnettomuus on aitiopaikka, jossa voin kokea onnettomuuteen liittyviä asioita etukäteen paikalle pysähtyvän ohikulkijan näkökulmasta. Viesti välittyy: Kun päätän auttaa, pystyn tekemään paljon. Virtuaalikokemuksen jälkeen oikealle onnettomuuspaikalle sattuva voi jättää ison osan hämmennystä koulutustilaan.

P1160135

Hanna Immonen (vas) ja Kaisa Telilä opettavat toimintaa kolaripaikalla itse kehittämällään virtuaalisella sisällöllä. Heidän yrityksensä VR Safe on ottanut käyttöön virtuaalisen tavan opettaa ja se tarjoaa menetelmää ja sisältöä myös muille.

”Olemme tietysti ylpeitä, että pienenä yrityksenä otimme ensimmäisenä VR-tekniikan käyttöön suomalaisessa ensiapukoulutuksessa”, Kaisa Telilä sanoo. ”Monien asiakkaiden reaktio on ollut: Vau! He kuvaavat virtuaalimatkan voimakkaana kokemuksena ja todentuntuisena tapahtumana”, VR Safen toinen yrittäjä Hanna Immonen kertoo.

Virtuaalinen liikenneonnettomuus on kokonaisuus, joka voidaan liittää vaikkapa ensiapukoulutuksen rastiksi, osaksi ammattikuljettajien ea-koulutusta tai autokoulun opetukseen. ”Lista on loputon, sillä kaikki ihmiset liikkuvat teillä ja kaikki voivat joutua onnettomuuspaikalle ensimmäisten joukossa”, Hanna Immonen luettelee.

Hänen mukaansa liikenneonnettomuuden valinta ensimmäiseksi videoksi oli selkeä.”Toimintaympäristönä se on kaikille tuttu.” Toiminta liikenneonnettomuudessa on puhuttanut Immosen ja Telilän pitämillä ensiapukursseilla monesti.

Virtuaalimatkaan onnettomuuspaikalle kuuluu purkutilaisuus, jossa on tarkoitus oppia kokemuksesta. ”Purkutilaisuudessa kysytään ihmisten havaintoja. Niissä huomataan, että tärkeäkin asia voi jäädä huomaamatta mutta toisaalta havaitaan myös sellaista, jota ei ole”, Kaisa Telilä sanoo.

Jotta onnettomuustilanne voidaan kokea virtuaalisesti, tarvitaan VR-lasit, älypuhelin ja kuulokkeet sekä patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkillä suojattu sisältö, jonka omistaa kahden naisen huittislaisyritys. Ensisijaisesti yritys myy sisältöä, johon kuuluu kouluttajan opaskirja mutta tarvittaessa se avustaa myös laitehankinnoissa.

Isot järjestelyt

Virtuaalionnettomuuden kuvauksia tehtiin 20-henkisen tiimin voimin. Kuvauksia varten katkaistiin yleinen tie koko päiväksi siten, että yhtäjaksoinen katko oli kerrallaan maksimissaan 10 minuuttia. Kaikki kuvausten takia odottavat autot infottiin tilanteesta. ”Ely-keskus antoi todella tarkat ohjeet huomioliivien tekstejä myöten, miten pitää toimia”, Kaisa Telilä kertoo.

Kuvausaika oli aamukahdeksasta iltakuuteen. ”Aamulla heti aloitettiin ja pari minuuttia vaille kuusi lopetettiin. Vaikka meillä oli ammattikuvaajat, oli tilanne heillekin ainutlaatuinen”, Hanna Immonen sanoo.

Jouluna 2016 pukki toi Kaisalle ja Hannalle ensimmäiset lasit tutkittavaksi. Siitä alkoi kehitystyö ja video kuvattiin kesällä 2017. Video on ollut käytössä syksyn ajan.

 

Teksti, kuvat ja video: Marko Partanen