Lasten sankarit toi joulumieltä Heikkilän perheeseen. Petri, Kaapo ja Joona pääsevät vanhempiensa kanssa Flamingo-vesipuistoon. Sen lisäksi Lasten sankarit avusti perhettä jouluostoksissa. Heikkilät joutuivat tukalaan tilanteeseen, kun Petteri-isä loukkaantui tapaturmassa ja joutui pitkälle sairauslomalle.


6-vuotias Petri, 3-vuotias Kaapo ja 1-vuotias Joona saivat joulun alla iloisen jouluyllätyksen, kun Lasten sankarit tapasi heidät Järvenpään paloasemalla. Lasten sankarien Seppo Sallankivi antoi lapsille palapelin ja herkkuja, Petteri-isä vastaanotti Flamingo-liput ja jouluavustuksen.

ls4

Kaapo (vas) ja Petri ottivat tuntumaa mönkijään.

Paloasemalla riitti vilskettä. Pojat tutustuivat paloautoihin, mönkijään ja testasivat upouutta venettä. Palomies-isä puolestaan tapasi työkavereitaan, jotka olivat kiinnostuneita kollegansa voinnista.

Eskarissa oleva Petri vaikuttaa saaneenkin turvallisen asenteen verenperintönään. Automatkalla hän huolehtii, että kaikilla on turvavyöt kiinnitettyinä. Hän ei emmi tiedustella asiaa edes ensimmästä kertaa näkemältään Aseman toimittajalta. Petri on kiinnostunut myös koneista. Kun toimittaja kehuu hänen pipossaan olevaa kaivuria, Korjaa pikkumies välittömästi: ”Se on Ponsse.” Petrin isoisä onkin tilannut pikkumiehelle Koneviesti-lehden, jonka hän lukee aina tarkasti.

Paloasemalla Petri ja Kaapo ovat erittäin kiinnostuneita paloaseman uudesta veneestä. Myös nostolava-auto kiinnostaa – se on palokunnan kalustosta ainoa, jossa Petri ei vielä ole käynyt. Joona on päiväunistaan vielä sen verran pöllähtänyt, että tyytyy tarkastelemaan isänsä sylistä lähinnä aseman mönkijää.

ls2Lasten sankarit auttaa tukalaan tilanteeseen joutuneita perheitä. Heikkilän perhe on taiteillut laskujensa ja ruokaostostensa kanssa, kun perheen talous heikentyi Petterin pitkän sairausloman vuoksi. Heidi-äiti oli tapaturmaan asti kotona lasten kanssa mutta ilmoittautui sen jälkeen sijaisrinkiin. Ensimmäinen työtarjous tuli juuri Lasten sankarien tapaamispäivälle, minkä vuoksi hän joutui jättämään tapaamisen väliin.

Apua voi hakea kuka tahansa aikuinen kenelle tahansa lapselle tai lapsiperheelle. ”Lahjoituksemme lähtee aina lapsista, antamallamme tuella on oltava ainakin vaikutus lapseen”, Seppo Sallankivi sanoo.

Lasten sankarit on perustettu reilu kaksi vuotta sitten. Sinä aikana yhdistys on tukenut yli 50:tä lasta ja perhettä, Sallankivi kertoo. Varansa yhdistys saa lahjoituksista sekä Lasten sankarien viranomaisjäsenten maksamista jäsenmaksuista. Yhdistys ei käytä rahaa muuhun kuin lahjoituksiin. ”Ideamme on se, että lähimpänä avustuskohdetta asuva jäsenemme käy viemässä lahjoituksen perille”, Sallankivi sanoo.

Tällä hetkellä Lasten sankareihin kuuluu palomiehiä, ensihoitajia, poliiseja ja rajavartijoita. Kova tahtotila on saada myös Lasten sankarien työnantajat ja muut sponsorit mukaan toimintaan. Jäseneksi he toivottavat tervetulleeksi kaikki auttajat. Lasten sankareista saat lisätietoa osoitteesta www.lastensankarit.com.

Katso lopussa oleva video!

ls10

Lasten sankarien Seppo Sallankivi (oik) toi tervehdyksen Heikkilän perheelle: Petteri (vas), Joona, Kaapo ja Petri.

 

 

 

Teksti, kuvat ja video: Marko Partanen