Tamlans on valmistanut ensimmäisen monitoimiyksikkönsä. Se on ensihoito- ja pelastustehtäviä varten varusteltu niin sanottu hybridiyksikkö. VW Amarokin alustalle valmistunut monitoimiyksikkö luovutettiin Keski-Suomen pelastuslaitokselle viime keskiviikkona (15.11.). Kalustamisen jälkeen se miehitettiin Muuramessa.

Volkswagen Amarok Tamlans V6 -moduuliambulanssi on Suomen ensimmäinen monitoimiyksikkö, joka on tilattu ja valmistettu tätä käyttöä varten.

Volkswagen Amarok V6 -alustalle Keski-Suomen pelastuslaitoksen käyttöön varusteltu nelivetoinen moduuliambulanssi on Suomen ensimmäinen monitoimiyksikkö, jossa on valmiudet erilaisiin pelastustehtäviin. Monitoimiyksikkö on ainoa laatuaan Suomessa. Se on suunniteltu yhdessä asiakkaan kanssa ja varusteltu Tamlansin tehtaalla Tampereella.

Kaikki tarvittavat hoito- ja viestintävälineet löytyvät käden ulottuvilta ja niihin ylettyy turvavöitä irrottamatta.

Kaikki tarvittavat hoito- ja viestintävälineet löytyvät käden ulottuvilta ja niihin ylettyy turvavöitä irrottamatta.

Monitoimiambulanssin käyttöönotto parantaa pelastuslaitoksen palvelutasoa, tehostaa sen toimintaa ja nostaa valmiustason ympärivuorokautiseksi. Tamlansin Jaakko Lohjansalo kävi luovuttamassa auton Keski-Suomen pelastuslaitokselle keskiviikkona 15.11. ”Väki tuli innostuneena katsomaan autoa vapaaltakin”, hän kertoo.

Myös mutkia oli matkassa. Monitoimiyksikköön piti asettaa vetokoukku venettä varten mutta se jäi vielä yrityksistä huolimatta tekemättä. ”Koukku asennetaan jälkitoimituksena”, Lohjansalo kertoo.

Komposiittirakenteinen moduuli on kevyt, mutta kestävä. Moduulin iskunvaimennus- ja äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta ambulanssimatkoista tulee miellyttävämpiä sekä potilaille että hoitohenkilökunnalle. Moduulirakenteista Amarok-ambulanssia voidaan ajaa B-ajokortilla. Nelivetoisesta ajoneuvosta ei lopu teho kesken ja sillä päästään potilaan luokse hankalammassakin maastossa.

Koska erilaisissa pelastustehtävissä tarvittavien pelastusvälineiden tulee olla helposti saatavilla, monitoimiambulanssissa on runsaasti säilytystilaa ja oma paikkansa jokaiselle mukana kulkevalle välineelle. Kalustotilasta löytyvät mm. pelastustyökalut, raivausvälineet, savusukelluslaitteet, liikenteen varoitusvälineet sekä henkilökohtaiset suojavälineet.

Oma tilansa on myös alkusammutusvälineille, pelastussukellusvarusteille, hoitolaukuille, luotiliiveille jne. Myös happipullot sekä potilaan siirto- ja tuentavälineet kulkevat mukana niille varatussa tilassa. ”Kuljettajanpuoleinen kalustokaappi on rakennettu pelastusvälineille ja kaappiin on asennettu oma ilmastointi”, Lohjansalo kertoo.

Kuva 4

Pelastusvälineille tarkoitetussa kaapissa on kahdet savusukelluslaitteet, palomiehen suojavarusteet, sähköllä toimiva pelastusvälinesarja sekä muita työkaluja. Muualta ajoneuvosta löytyy vielä käsisammuttimia, heittosammutin ja pelastussukeltajan varustekassi.

Hoitotilan suunnittelussa on huomioitu erityisesti työskentelyn ergonomisuus ja turvallisuus. Hoitotarvikelokeroiden pleksilasien läpi näkee heti, mitä tarvikkeita mistäkin löytyy. Sileän seinämateriaalin ansioista hoitotila on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Ohjaamon varustelu sisältää viestintävälineet sekä ajotietokoneet.

Suunnitteluun on käytetty paljon aikaa, jotta kalusto on saatu sijoitettua autoon mahdollisimman toimivalla tavalla. Lohjansalo vertaakin suunnitteluprosessia palapeliin. ”Kun sain kalustoluettelon, alkoi palapelin kokoaminen. Eri muotoisia ja näköisiä välineitä pyöriteltiin 3D-malleilla. Pari kertaa sai tavaroita pyöräyttää, jotta painojakauman sai järkeiltyä toimivaksi.”

Tamlansin varustelemia Volkswagen Amarok Tamlans -moduuliambulansseja varustellaan Suomen lisäksi mm. Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan, Hollantiin ja Tšekkeihin.

 

Teksti: Marko Partanen
Kuvat: Tamlans Oy