Helsingin pelastuslaitos hälytettiin kolmelle korkeariskiselle tehtävälle kuuden minuutin aikana; keskustan linja-auto-onnettomuuteen, Mustikkamaan ihmisen pelastamiseen vedestä sekä Puotilan huoneistopaloon. Samaan aikaan oli käynnissä kaksi elvytystä – resurssit paukkuivat.

Kolme samanaikaista hälytystä kuva.docxHelsingin pelastuslaitoksella tarvittiin lisää resursseja, kun sillä oli valmiiksi kaksi elvytystä käynnissä ja saman aikaisesti tuli hälytykset kolmeen vaativaan pelastustehtävään.

Ensimmäinen hälytys tuli kello 10.14 Mannerheimintie 33 kohdalle, jossa linja-auton kuljettaja oli saanut sairauskohtauksen ja ajautui päin puuta. Toinen hälytys tuli kello 10.17 Mustikkamaalle, jossa naishenkilö oli vajonnut veden alle. Kolmas hälytys tuli kello 10.20 Puotilassa tapahtuneesta asuinkerrostalon huoneistopalosta. Lisäksi samaan aikaan oli myös muita hälytystehtäviä.

Pelastuslaitoksen valmiudessa olevilla yksiköillä ei pystytty välittömästi muodostamaan tehtävien edellyttämää vastetta, vaan valmiutta jouduttiin nostamaan perustamalla ylimääräinen ensihoitolääkärin yksikkö, siirtämällä matalariskisempiä ensihoitotehtäviä kiireettömistä tehtävistä vastaavalle palveluntuottajalle sekä hälyttämällä sopimuspalokuntia hälytysvalmiuteen.

”Kaikkien asemien yksiköille riitti tehtäviä”, palomestari Tommi Sivula sanoo.

Mustikkamaan hukkumisonnettomuudessa menehtyi noin 30 -vuotias naishenkilö. Mannerheimintie 33 kohdalla tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa kuljettaja loukkaantui vakavimmin ja 16 matkustajaa lievästi. Puotilassa tapahtuneessa asuinrakennuksen huoneistopalossa loukkaantui yksi henkilö. Kaikki loukkaantuneet potilaat kuljetettiin välittömän paikalla annetun ensihoidon jälkeen jatkohoitoon sairaalaan.

Onnettomuudet koskettivat suurta joukkoa ihmisiä ja heidän läheisiään. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kriisipäivystys antaa kriisiapua tarvittaessa onnettomuuteen joutuneille ja heidän läheisilleen numerossa 09 310 44 222

Lähde ja kuva Helsingin pelastuslaitoksen tiedote