Asema tarjoilee kesäiltoja järkyttävän seitsenosaisen jatkokertomuksen Veriparta. Tämä on sarjan kuudes osa.
Kuuntele tarinan sisäänheittolyriikka avauskuvaa klikkaamalla. Varoitus: Nauha ei sovellu heikkohermoisille eikä kirosanoja pelkääville.

Kastenwagen paukuttaa
pitkin katua. Hoitotilan avoin ovi hakkaa tärinässä karmeihinsa. Isoisän olkihattu soi.
”Nyt on pakko päästä kotona käymään, on saatava tähän fiktiohelvettiin jotain kouriin tuntuvaa. Pää halkee”, Oge sanoo.
”En ehkä tuhlais aikaa pelkkään fiiliksen hakuun. Sieltä ne sut ekaks bongaa”, Vode vastaa.
”On vaan pakko. On nähtävä jotain, mikä on totta ennen kuin voin jatkaa.”

Siinä se on. Valkoinen, jämäkkä kerrostalo. Ogen talo. Oge ja Vode ajavat hissillä viidenteen kerrokseen. Oge avaa kaksionsa oven. Sisältä pelmahtaa kloorinhaju. Sieltä kantautuu myös kaikuvia ääniä.
”Ihan niin kuin oltaisiin uimahal…”, Vode ehtii sanoa kun näkymä samalla avautuu heille: 50 metrin uima-allas ja hyppyallas 10 metrin telineineen. Lähin rata on vesijuoksulle, sitä pitkin askeltaakin lyhyt pätkä vedenpolkijoita. 10 metrin hyppytasolla joku odottaa lupaa tulla alas. Oge menee altaan luokse ja kokeilee vettä – totta se on: uimahalli on todellakin muuttanut viidennen kerroksen kaksioon.
”Mitä hel-vet-tiä?”, Oge ihmettelee.
”Tervetuloa todellisuuteen, tässä on sulle sitä kouriin tuntuvaa, lähdetään äkkiä helvettiin täältä”, Vode sanoo.

Vettä polkeva jono tulee Voden ja Ogen kohdalle. Yksi käsi nousee altaasta ja tarrautuu Ogen nilkkaan. Se pystyy horjuttamaan naista siten, että tämä putoaa altaaseen. Altaassa oleva vesijuoksija alkaa painaa Ogen päätä veden alle. Muu vesijuoksujono jatkaa muina vedenpolkijoina kohti tämän päiväistä tavoitetta. Vode tunnistaa kolleegaansa hukuttavan vesijuoksijan –  se on sirramurhaäijä. Samassa 10 metrin hyppytasanteella oleva hyppääjä saa luvan, hän hyppää pommilla alas ja ui nopeasti kohti sirramurhaäijän ja Ogen kamppailua. Hyppääjän uidessa veteen jää punainen vana – Veriparta. Vode tunnistaa hänet ja tajuaa, että nyt täytyisi toimia. Hän pälyilee ympäriinsä, että löytyisikö paikalta jotakin kättä pitempää, jolla voisi moukaroida sirramurhaäijää jakaukseen. Ei löydy. Sitten Vode kyyristyy altaan reunalle.
”Hei vanha homehtunut kyyti-intiaani. Sun Kastenwagen on ihan paska”, Vode huutaa suoraan miehen korvaan. Hän murahtaa. Voden sanat saavat Kastenwagen-rahtarin suunniltaan. Vode huomaa sen ja päättää lisätä vettä myllyyn.
”Hei urpo kyyti-intiaani, sun Blaupunktissa on paska äänentoisto.”
Sirramurhaäijää sieppaa, kun saksalaista laatutyötä pilkataan. Hän unohtaa hukutettavansa ja pyrkii altaan reunalle ojentamaan pilkkaajaa. Samalla Veriparta saavuttaa hyppyaltaan reunan mutta hän vain jatkaa uimistaan, hän ui altaan läpi toiseen altaaseen. Oge yskii vedessä mutta pääsee kuin pääseekin omin avuin altaan portaille ja lopulta ylös.

”Pakoon!” Vode huutaa Ogelle ja he säntäävät porraskäytävään. Sirramurhaäijä syöksyy perään mutta kummituksen kintut ovat jäykähköt, ne eivät pysy oikeiden lihasten vauhdissa. Elossa olevat ensihoitajat ehtivät ensimmäisenä Kastenwagnille ja piiskaavat sen vauhtiin. Sirramurhaäijä jolkottelee raihnaisin kintuin perässä kuin ontuva peura, ikäänkuin odottaen, että Kastenwagen kohta laukeaa. Näin ei kuitenkaan käy, sillä vauhti kiihtyy ja Rautavaara soi.
”Eiks tosta kirotun Blaukkarista tuu muuta ku tota Olkihattua?” Vode kysyy. ”Mihin sä muuten oot matkalla? hän tiedustelee heti perään.
”En tiedä, mihin pitäisi?” Oge vastaa.

Kastenwagenin ohjaamoon kuuluu pamaus, hoitotilan seinän läpi ilmestyy nyrkki ja pätkä käsivartta. Sitten kabiiniin kuuluu toinen pamaus, sen saattelemana ensihoitajille ilmestyy toinenkin nyrkki ja toinen pätkä käsivartta. Sirramurhaeukko on herännyt pakokaasu-unestaan. Kädet hakeutuvat Ogen kaulalle ja alkavat kuristaa tätä. Vode yrittää ratin takaa vapaalla kädellä lyödä toista kuristavaa käsivartta mutta lyönti suhahtaa läpi ranteen. Hän ymmärtää, että kovat otteet eivät nyt toimi, on yritettävä jotain muuta.
”Miksi kuristat”, Vode huutaa umpinaisen seinän läpi.
”Täytyy hoitaa pois päiviltä”, sirramurhaeukko vastaa.
”Miksi?”
”Täytyy hoitaa pois päiviltä.”
”Kuulin sen jo, voisitko tarkentaa?”
”Täytyy hoitaa pois päiviltä.”
”Sulla on selvästi päihdepotilaan vastausprotokolla päällä, vaihtaisitko sen toiseen?”
Sitten sirramurhaeukko lyö päänsäkin läpi hoitotilan seinästä.
”Kuule poika, vittuiletko sinä minulle?”
”En, kuinka niin?”
”Kuulosti vähän siltä.”
”Miksi murhasitte ambulanssipotilaita?”
”Itsepuolustusta. Ne uhkasivat minua”, sirramurhaeukko vastaa ja samalla hänen otteensa Ogen kurkulla hieman löystyy ja eukkokin vaikuttaa hieman helpottuneelta.
Viha eukon kasvoilla muuttuu rauhalliseksi mutta vakavaksi. Hänen ulkoinen olemuksensa muistuttaa hieman hirvenpäätä, joka on asetettu puutaustalle ja seinälle roikkumaan. Seinästä revitty sirramurhaeukko on vaitonainen ja yhteistyökykyinen.

Lue seuraava ja viimeinen osa 7/7 tästä.

Teksti Marko Partanen
Piirros Paul Eskelinen