Laajasalo1
Onnettomuustutkintakeskus (OTKES) antoi uhkailmoituksen lentokoneiden rakettivarjoihin liittyen.
Helsingissä satuneen ultrakevyen lentokoneen pakkolaskuun liittyvissä pelastustöissä olleet henkilöt altistuivat hengenvaaralliselle räjähdysvaaralle.

Helsingissä sattui 30.5. ultrakevyen lentokoneen pakkolasku. Pelastustöissä olleet ensihoitajat, palomiehet ja poliisit altistuivat hengenvaaralliselle räjähdysvaaralle. Lentokoneen rakettivarjo oli pakkolaskun jälkeen laukeamaton ja vioittunut.
Rakettivarjon avaava panos saattaa vioittuneena räjähtäessään singota rungon sisältä ennalta arvaamattomia heitteiteitä, jotka voivat olla hengenvaarallisia.

”OTKESin paikkatutkinnassa ilmeni jälleen, että pelastus-, ensihoito- ja poliisiviranomaisilla ei ollut tietoa onnettomuudessa olleen ultrakevyen lentokoneen rakettivarjosta, joka oli koneen rungon sisällä. Räjähtäessään laite aiheuttaa lähistöllä oleville hengenvaaran”, sanotaan OTKESin uhkailmoituksessa.

Lue uhkailmoitus tästä.

Kuvat OTKES