LAMPELANyt peukut pystyyn, ensihoitaja Markus Lampela laulaa Tangomarkkinoiden semifinaalissa.

Ensihoitaja Markus Lampela lauloi itsensä jatkoon Seinäjoen Tangomarkkinoiden esikarsinnoista. Lampela lauloi taustanauhan säestyksellä Jos minut vielä kohtaat -tangon, jonka hänen laulunopettajansa kuvasi.
Video lähetettiin tuomaristolle, jolta kävi kutsu Turussa Venus Nightlife -ravintolassa järjestettävään Tangomaraton-semifinaaliin. Sama kutsu kävi kaikkiaan 32 naiselle ja 32 miehelle.
Toinen vaihtoehto osallistua esikarsintaan olisi ollut laulaa livenä jollakin esikarsintapaikalla, niitä oli eri puolilla Suomea. Kaikkiaan esikarsintaan ilmoittautui 311 laulajaa.

Lampela, kuten kaikki muutkin semifinalistit, laulaa Turussa kaksi tangoa. Ne tulee valita etukäteen määritellyltä listalta.
”Toinen tangoista on vanhempaa tuotantoa: Täysikuu. Tämän olen valinnut pitkälti siksi, että haluan viedä kuulijan matkalle suomalaisen tangon historiaan. Tänä vuonna kun juhlitaan Suomen 100-vuotiasta taivalta, haluan omalta osaltani osoittaa kunnioitusta Toivo Kärkeä ja muita vanhoja suomalaislegendoja kohtaan. Toinen syy valintaan on teksti, joka kertoo rakkaustarinan. Toinen tangoista on uudempaa tuotantoa, joko Soittakaa lujempaa tai Kuu kylmä kuningatar. Sitä en ole vielä päättänyt”, Lampela sanoo.

Lampela kaivoi Tango-genren esiin 20 vuoden takaa, viime aikoina hän on laulanut enemmän poppia, rockia ja klassista musiikkia. Mutta nimenomaan klassisia laulutunteja ottaessaan Lampela päätti laulunopettajansa kanssa, että tangoakin voisi kokeilla – sillä tiellä nyt ollaan.
”Tango on dramaattista, siinä mennään tunteiden ääripäästä toiseen ja tekstit ovat voimakkaita”, Lampela luettelee asioita, jotka tekevät mystisestä tangosta tangon.
Lampelan suosikkitango on argentiinalaista, hänen omiksi suosikeikseen valikoituu El Tango De Roxanne ja Por Una Capeza.

Markus Lampelan etenemistä Tangomarkkinoilla voi jännittää Turussa 27.5. järjestettävässä Tangomaraton-semifinaalissa. Semifinaalin jälkeen 8 naista ja 8 miestä selvittää tiensä Keravan Klondykessa 17.6. järjestettävään finaalin karsintaan. Seinäjoen finaalissa heinäkuussa laulaa lopulta 6 naista ja 6 miestä.

Espoosta kotoisin oleva Lampela työskentelee ensihoitajana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella.