Tervehdys pelastajakurssilta 97!

blogi1

Toimintakykytestiä ”Tervetuloa taloon” -päivänä.

Pelastajakurssi 97:n osalta opinnot alkoivat syksyllä 2016. Tähän mennessä oppia on ammennettu meihin kovaa vauhtia ja sillä vauhdilla mennään varmasti loppuun asti. Opinnot alkoivat teoriaopetuksella, johon kuului muun muassa palofysiikkaa, viestiliikennettä sekä turvallisuusviestintää ja rakennusten turvallisuutta. Nopeahkosti pääsimme harjoittelemaan myös pelastajan perustaitoja käytännössä, tulevien esimiestemme, alipäällystökurssin opastuksella.

blogi3

Tikasharjoituksissa.

blogi2

Rastien välissä – paikalla tauko.

Niin nopealta kun se tuntuikin, oli syyslukukausi lopuillaan ja ennen vuodenvaihdetta siirryimme ensihoidon pariin. Ensihoitojakson aikana olemme lukeneet ihmisen anatomiaa ja kävimme seuraamassa obduktiota. Luentoja ensihoidosta on myös ollut mm. lääkeaineopin, traumojen, lapsen, neurologian, hengitysvaikeuden ja kardiologian osalta. Käytännönharjoitteita olemme suorittaneet sekä simulaattorissa että harjoitusalueella.
Olemme myös harjoitelleet ambulanssilla ja paloautolla ajamista liukkaalla kelillä, harjoitusalueen ajoharjoitteluradalla. Ensihoidosta jäljellä on enää harjoittelut sekä joitain syventäviä opintoja. Sairaalaharjoittelun ja hiihtoloman jälkeen jakaannumme ympäri maata Pelastuslaitoksiin ambulanssiharjoitteluihin. Kevätlukukaudesta on tulossa mielenkiintoinen ja siitä lisää myöhemmin!

blogi4

Elvytystä kahden yksikön taktiikalla.

 

blogi6

 

blogi7

Synnytystäkin on ehditty harjoitella.

Teksti Henri Tuhkanen, Pelastajakurssi 97