takamtsa%cc%880

Piirros Marjut Makkonen

Minkälainen on metsän eläinten palokunta, ambulanssi, hätäkeskus ja poliisi?
Jouluvalot jakavat mielipiteitä ja niitä laittaessa myös sattuu ja tapahtuu mutta mitä? Siitä kertoo Asemalla alkava 11-osainen joulukertomus: Takametsän auttajat.
Tarina on kaikille lapsille ja lapsenmielisille aikuisille. Se alkaa 2.12. ja ilmestyy siitä lähtien aina joka toinen päivä.

Asema tarjoilee joulukuun alusta (2.12.) alkaen 11-osaisen tarinan lapsille ja lapsenmielisille aikuisille – Takametsän auttajat. Tarina todistaa, että syvällä metsässä on organisoitua ja vilpitöntä auttamistoimintaa. Metsän siimeksestä löytyy niin palokunta, ensihoito, poliisi kuin puolustusvoimatkin. Ja mitä on Takametsän viranomaisyteistyö – se selviää tietysti lukemalla tarinan.

Takametsän auttajat on Marko Partasen käsialaa ja tarinan on kuvittanut Marjut Makkonen. Tarinan kuvista julkaistaan juttujen yhteydessä myös väritettävä versio, jonka voi ladata jokaisesta ilmestyneestä jutusta. Ensimmäinen värityskuva on tämän jutun lopussa. Testausvaiheessa 3-vuotias koevärittäjä kävi innolla sen kimppuun.

Lapsille sopivaa viranomaistyötä

”Hauska tarina metsästä, jossa jokaisen asukkaan ominaisuutta on hyödynnetty kekseliäästi. Ihanan persoonalliset eläimet ovat aina valmiita auttamaan toisiaan ja toimimaan koko yhteisön hyväksi. Pelastus- ja ensihoitotehtävät on hauskasti muutettu lapsillekin ymmärrettäviksi. Eikä pieniä opetuksiakaan ole unohdettu. Tarina sopii lapsille ja avoimen mielen omaaville aikuisille. Laittaa varmasti hymyilemään metkalla sanahelinällä”, Marjut Makkonen arvioi piirtämäänsä tarinaa.
Hän valitsee mieleenpainuvimmaksi hahmoksi apulaispäällikkö Aasi Aarghin, joka on hänen mielestään sopivan hömppä. 9-vuotias koelukija puolestaan arvioi apulaispäällikön  ”vähän oudoksi” mutta tämähän on vain tarina.

Enemmän kuin ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita”

”Mikään ei ole hauskempaa kuin lukea lapselle tarinaa, joka viihdyttää itseäkin. Hienot hahmot tekevät Takametsän viranomaistoiminnasta paljon enemmän kuin pelkkää iänikuista vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lisäksi mikään tarina, jossa esiintyy sana ’vitaalisimpanssi’ ei voi olla missään olosuhteissa huono”, Erik Lydén arvioi.

Asema tarjoaa ylläolevan kuvan värityskuvana perheen pienimmille ja miksei isommillekin. Lataa ja tulosta tästä!

Varsinainen tarina alkaa 2.12.

Piirrokset Marjut Makkonen