mg3Mynämäkeläinen Bar Vintti syttyy tuleen Med Groupin suuronnettomuusharjoituksessa.
Asuinrakennuksen yläkerrassa syttyy kuvitteellinen palo, jonka vaatimia toimia harjoitellaan todellisin voimin.

Med Group Ensihoitopalvelu Oy järjestää suuronnettomuusharjoituksen asuinalueella Mynämäellä. Skenaariossa asuinrakennuksen yläkerrassa toimiva Bar Vintti syttyy tuleen baarin aukioloaikana.
Auttajat saapuvat onnettomuuspaikalle todellisten viiveiden mukaisesti. Vakka-Suomen alueella etäisyydet päivystävistä pisteistä ovat pitkiä, näin on myös Bar Vintin laita, jota kuvaillaan varsinkin yöaikaan haastavaksi paikaksi.

Vakkasuomalaisten etäisyyksien haasteellisuus korostuu entisestään, kun sairaalapäivystyksiä keskitetään, mikä lisää turvallisuusorganisaatioiden yhteispelin tarvetta. Harjoitus tuo organisaatiot yhteen ja he voivat tutustua toisiinsa ja toistensa toimintoihin.

”Erityisesti näin pikkujoulukaudella vastaavan onnettomuuden uhka on jatkuvasti läsnä, sillä monissa paikoissa poltetaan kynttilöitä. Mynämäen Bar Vintti tarjoaa loistavan paikan tällaiselle harjoitukselle, jossa on samalla otettava huomioon kiinteistössä sijaitsevat asuinhuoneistot sekä niiden asukkaat”, harjoituksen suunnittelusta ja koordinoinnista vastaava Med Groupin ensihoitaja Paula Rintala toteaa.

Bar Vintti täytetään savulla. Baarin asiakkaita ja asuntojen asukkaita esittävät todelliset henkilöt. Harjoitus pidetään 26.11. Se kokoaa paikalle todelliset toimijat; Med Group Ensihoitopalvelun Mynämäen, Laitilan ja Uudenkaupungin toimipisteet,
VSSHP Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen, Uudenkaupungin kenttäjohtoyksikön, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen, Mynämäen, Mietoisten ja Nousiaisten VPK:t, SPR:n ja poliisin.