hanna8

Teleks-duon ”Tuulilasin nurkkaan” -kappaleella oli aivan oma paikkansa koko tarinassa.

Hannan Puolesta -hyväntekeväisyyskonsertti lunasti kaikki odotukset. Se oli upea päätös puoli vuotta kestäneelle kampanjalle. Yleisöä Porvoon tuomiokirkkoon saapui yli 400 henkeä. Nimekäs esiintyjäkaarti iski ihmisten sydämiin.

Nicke Lingnell juonsi Hannan puolesta -konsertin.

Nicke Lignell juonsi Hannan puolesta -konsertin.

Huhtikuun alussa alkanut keräys ensihoitaja Hanna Lankisen kuntoutusta varten päättyi Porvoon tuomiokirkossa pidettyyn hienoon musiikin ja rakkauden juhlaan. Sekä muusikot että illan isäntänä toiminut Nicke Lignell olivat silminnähden mukana täydestä sydämestään ja puhuivat niin Hannasta kuin tämän puolisosta Pasi Eerikäisestä lämpimään sävyyn omien esitystensä välissä. Lignell paitsi kuulutti esiintyjät estraadille, myös siteerasi Eerikäisen päiväkirjasta tämän tuntemuksia Hannan onnettomuudesta ja sitä seuranneen taistelun etenemisestä. Konsertin taiteellisesta suunnittelusta vastannut Eerikäinen esiintyi konsertissa yhdessä muiden Jousikaiku-kvartetin soittajien kanssa.

Viulunsoittoa aikaisemmin harrastanut Hanna ja avopuoliso, viulisti Eerikäinen ovat alunperin tavanneetkin musiikin kautta. Myös konsertin muusikoiden keskuudessa oli useampi pariskunta, kuten kihlautuneet laulaja Minna Lasanen ja rumpali Kepa Kettunen.
Niin ikään pariskunnaksi paljastettiin bassonsoittaja Olli Peuhu ja laulaja Tessa Virta. Illan aloittanut laulaja Johanna Iivanainen ja tämän puoliso kitaristi Mikko Iivanainen ovat tutustuneet alunperin juuri Hannan ja Pasin kautta.
Kirkossa esitetyt kappaleet käsittelivätkin lähinnä rakkautta.
Kun Hanna oli koomassa viisi viikkoa, Pasi soitti hänelle paljon musiikkia. Illan kappaleet olivatkin osittain juuri näitä, joita pariskunta kuunteli korvanapeilla sairaalapedillä. Eritoten yhtä kappaletta Pasi soitti Hannalle välillä monta kertaa peräkanaa. Kappale oli Teleksin Tuulilasin nurkkaan, jonka duo nyt esitti pariskunnalle livenä.

 

Koskettavista lyriikoistaantunnettu Samuli Putro esitti Hannalle kappaleen "Olet puolisoni nyt."

Koskettavista lyriikoistaantunnettu Samuli Putro esitti Hannalle kappaleen ”Olet puolisoni nyt.”

Hanna huomioitiin kauniisti

Artistit lähettivät lentosuukkoja ja vilkuttivat vuorollaan yleisössä istuneelle Hannalle. Illan yllätysesiintyjä, Samuli Putro, pisti vielä paremmaksi, hän riisui kitaransa ja käveli halaamaan Hannaa kesken esityksen. Olet puolisoni nyt -kappaleella konsertin päättänyt silmälasipäinen Putro oli valkoisessa kauluspaidassa ja mustissa housuissaan kuin musiikkivirtuoosi Moby elehtiessään villisti ja vapautuneesti kappaleensa erikoisen tulkinnan aikana.
Illan kuningas oli silti ehdottomasti Jorma Kääriäinen, joka jäi vielä konsertin jälkeenkin jutustelemaan juhlakalulle ja muille paikallaolijoille. Kääriäinen tunnetaan yleensä siitä, että tämä livahtaa esiintymispaikalta bändin vielä soittaessa viimeisiä sointuja. Nyt Jormalla ei näyttänyt kiirettä pitävän.
Elvistä esittänyt ja villisti lavalla ketkutellut Kääriäinen vakavoitui laulujen välissä puhuakseen siitä, miksi on yleensä paikalla. “Tunnen henkilökohtaisesti tämän parin ja esiintyminen täällä on ehdoton kunnia. Hanna ja Pasi ovat yhdessä todistaneet sen, että rakkaudessa todella on voimaa”.

Jorma Kääriäinen lauloi kirkossa myös Elvistä.

Jorma Kääriäinen lauloi kirkossa myös Elvistä.

Putron esityksen jälkeen muusikot kokoontuivat lavalle ja heidän keskelleen asteli myös Hanna puolisonsa käsipuolessa.
“Ei minulla ole mitään muita sanoja kuin kiitos”, Hanna sanoi ja sai yleisön seisaalleen taputtamaan.
Konsertin jälkeen Hanna sanoi olevansa valtavan onnellinen.
“Ihanaa, että artisteja oli joka lähtöön ja musiikkia gospelista, noh, Jormaan”, Hanna pohdiskeli.
Samuli Putron kappaleet koskettivat eniten, mutta Kääriäinen ilahdutti villillä esiintymisellään.
“Meillä on sitäpaitsi Jorman kanssa sellainen diili, että sitten kun kuntoudun tästä, niin alan hänen personal traineriksi”, Hanna naureskeli.

Konsertin yleisömääräksi arvioitiin noin 450. Kaikki muusikot esiintyivät konsertissa ilmaiseksi. Kaikki lipputulot menevät kokonaisuudessaan Hannan Puolesta -keräykseen. Lopullinen keräyksellä saatu lahjasumma julkistetaan Hannan Puolesta -Facebook-sivuilla heti kun se selviää. Hanna ja Pasi haluavat myös myöhemmin tiedottaa, mihin aikovat varat konkreettisesti käyttää.

Teksti Enni Juusela
Kuvat Joni Hyyryläinen

Lisää tunnelmia Porvoon tuomiokirkosta

hanna5

Riku Niemi soitti vibrafonia.

hanna3

Tessa Virta.

hanna7

Johanna Iivanainen.

hanna6

Minna Lasanen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hanna1

Hannan puolesta -tiimi ja Hanna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös jutut:
”Erikoislaatuinen tapaus”

”Ei kannata luovuttaa – rakkaus voittaa”

Hannan puolesta – kampanja ystävälle