Turun ensi- ja turvakoti ry:n kriisi- ja väkivaltatyöhön varoja keräävä Aina Turvanasi -kalenteri on myynnissä. Sen on tuottanut Varsinais-Suomen pelastuslaitos.

Turun ensi- ja turvakoti ry:n kriisi- ja väkivaltatyöhön varoja keräävä Aina Turvanasi -kalenteri on myynnissä. Sen on tuottanut Varsinais-Suomen pelastuslaitos.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen työntekijät ovat tehneet Aina Turvanasi -hyväntekeväisyyskalenterin, jossa ei pullistella eikä öljytä pintaa. Kuvat ovat mahdollisimman autenttisia lavastettuja palomiehen työtilanteita. Tuotto ohjataan lyhentämättömänä Turun ensi- ja turvakoti ry:n kriisi- ja väkivaltatyöhön.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on julkaissut Aina Turvanasi -hyväntekeväisyyskalenterin vuodelle 2017. Kalenterissa ei keikistellä, vaan kerrotaan asioista realismin keinoin. Kalenterikuviin on ikuistettu erilaisia pelastustehtäviä, joilla pyritään kertomaan mahdollisimman autenttisesti ja kattavasti palomiehen työstä. Päämallina on 20 vuotta alalla ollut kokenut konkari.

Aina Turvanasi -kalenteri kertoo palomiestyöstä autenttisesti.

Aina Turvanasi -kalenteri kertoo palomiestyöstä autenttisesti.

Kalenterin tavoitteena on myös tuoda esiin pelastajien työn monipuolisuus ja haastavuus. Toisinaan pelastajien työtehtäviksi kuvitellaan ainoastaan tulipalojen sammutus ja liikenneonnettomuudet, mutta tosiasiassa pelastaja on monen asian ammattilainen.

Kalenteri on tehty pitkälti pienen, viisihenkisen ydinryhmän vapaaehtoistyönä. Ydinryhmän lisäksi kuvauksissa oli mukana useita muitakin henkilöitä. Kalenterin kuvat otti palomies Jussi Leivo.

Kalenterin tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Turun ensi- ja turvakoti ry:n kriisi- ja väkivaltatyöhön.
Aina Turvanasi -hyväntekeväisyyskalenterin voi hankkia verkkokaupasta hintaan 15€ + postikulut.

Teksti Marko Partanen
Kuvat Jussi Leivo