Markku Savolainen sai kesäkuussa Hätäkeskuslaitoksen PRO 112 -henkilö -palkinnon.

Marko Savolainen sai kesäkuussa Hätäkeskuslaitoksen PRO 112 -henkilö -palkinnon. (Kuva: 112)

Hätäkeskuslaitoksen johto on valinnut vuoden 2016 PRO 112 -henkilöksi poliisitarkastaja Marko Savolaisen. Kaikkien aikojen 12. PRO 112 -henkilöllä  on ollut keskeinen rooli poliisin ja Hätäkeskuslaitoksen yhteistyötä edistämisessä jo vuosikymmenen ajan. Toimintamallit poliisitehtävien käsittelyssä ja hätäkeskustoimintaan liittyen on yhdenmukaistettu. Savolaisen panos hätäkeskustoiminnan kehittämisessä ja  auttamisen ketjun toiminnan tehostamista on ollut merkittävä.


Työssään Marko Savolainen pyrkii olemaan ahkera ja kunnioittamaan työnantajaansa. Parhaimmaksi palkinnoksi työstään hän mainitsee sen, kun saa asoita valmiiksi.
– En ehkä ole työyhteisön jäsenenä se helpoin kaveri, sillä haluan viedä asioita eteenpäin. En kuitenkaan ole soolopelaaja, vaan haluan tavoittaa maalit yhdessä tekemällä ja taata kentälle ristiriidattoman työympäristön. Kentällä olevat ovat tärkeässä roolissa ja meidän muiden tehtävänä on tukea heitä parhaalla mahdollisella tavalla, Savolainen sanoo Hälärin haastattelussa.
Savolainen pitää kiinni reilusta pelistä. Tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus ovat arvoja, jotka toimivat joka paikassa.

Tulevaisuudessa Savolaista huolettaa se, että emme voi tietää, minkälaisia uusia asioita ja tehtäviä tulevaisuuden muutokset tuovat. Henkilökuntaa koskevia leikkauksia tehdään valtiollisella tasolla myös turvallisuusviranomaisille. Savolainen on huolissaan siitä, jos resurssit viedään liian heikoiksi, kansalaisten luottamus viranomaisia kohtaan heikkenee. Menetettyä luottamusta on vaikea ansaita takaisin.

Savolainen on työskennellyt poliisissa liki 30 vuotta. Pitkällä tiellään hän on kulkenut kaikki portaat kokelaasta päällystöön.