"Rapu, rapu, ralla - tuli aamul lal laa"

”Rapu, rapu, ralla – tuli aamul lal laa”

Se on rapukausi nyt! Jo vain, nuo punaiset saksiniekat kömpivät pöytään. Kuka saa ensimmäisen tyttöravun? Kenen leipä valmistuu ensin. Kilauttiko joku lasiin? – Asiaa! On aika ottaa ryyppy mutta sitä ennen lauletaan. Verkkolehti Asema on mukana peijaisissa halusittepa sitä tai ette.
Rapu- ja Aseman avauskauden kunniaksi on otettava ryyppy per os add pohja. Jotta ennen ryyppyä voidaan manata oikea tunnelma, on asemamestari laatinut kokonaan uudet juomalaulut. Laulut sopivat kaikkien tuntemiin säveliin. Joko piti ottaa snapsi? – Sitten lauletaan.

– Rapu, rapu rallaa tuli aamul lallaa. Kohmeloinen tuisketukka punasilmä soijaa pukkaa, rapu rapu ralla, tuli aamul lallaa. (Lauletaan Rati riti ralla, -sävelellä)

– Eikä me olla juovuksissa, vaikka me nieltiin saksi, jala jalla jalajala vei vei vei, vaikka me nieltiin saksi. (Lauletaan Eikä me olla veljeksiä -sävelellä)

– Tiu tau tiu tau tili tali tittan snapsit seisoo lasissa. Pikkuiset paukut ne piilohon pannaan kirkkaasta kossupullosta. Pikkuiset paukut ne piilohon pannaan kirkkaasta kossupullosta (Lauletaan Mörrimöykky-sävelellä)

– Kos kos kos kos, kosu kosu kossun alas ajan ilolla. Pikkunen snapsi ei pahasta oo ees kirkkaalla päivän valolla. Pikkunen snapsi ei pahasta oo ees kirkkaalla päivän valolla. (Lauletaan Mörrimöykky-sävelellä)

– Happamat oli juomiset ja irvistämään pisti –  Happamat oli juomiset ja irvistämään pisti. (Lauletaan Kaksipa poikaa Kurikasta -sävelellä)

–  Punaset oli rapuset ja kirkkahia täynnä kuppi –  Punaset oli rapuset ja kirkkahia täynnä kuppi. (Lauletaan Kaksipa poikaa Kurikasta -sävelellä)

– Pikarinsa, hän se joo-oi tyhjäks asti ja yksinään. Pikarinsa, hän se joo-oi tyhjäks asti ja yksinään.  (Lauletaan Tiernapojat-sävelellä Herodeksen lauluosuus)

Teksti Marko Partanen