Palomies Joonas Mäkipelto veti ME:n ilman suojuksia ja sen kyllä huomaa.

Palomies Joonas Mäkipelto veti ME:n ilman suojuksia ja sen kyllä huomaa. (Kuva Jari Saario)

Palomies Joonas Mäkipelto teki tänä vuonna jo toisen leuanvedon ME:n. Keuruun markkinoilla mies veti tunnissa 1010 leukaa, helmikuussa Lempäälässä 24 tunnin ennätyskokeessa Mäkipelto veti uudeksi ME:ksi 5050 leukaa.

Tuoreessa ennätyksessä Joonas Mäkipelto kävi tunnin aikana tangossa 205 kertaa. Tahti oli viisi leukaa per kerta ja kertojen välillä hän piti 10-13 sekunnin tauon. Tunnissa hänen kätensä menivät pahempaan kuntoon kuin 24 tunnin koetuksessa. Mäkipelto teki molemmat ennätykset ilman hanskoja tai teippauksia, vaikka ne olisivat olleet sallittuja. Periaatteen mies pitää käsien suojausta apuvälineiden käyttönä.
Seuraavat leuanvetonsa Mäkipelto aikoo vetää viikolla 30, ja seuraavaa leuanvetotapahtumaa hän kaavailee valmentajansa Jari Saarion kanssa ensi lokakuuksi.

Teksti Marko Partanen