KARATEHE

Karatessa EM-hopeaa viime keväänä voittanut Helena Kuusisto (oik) lopettaa kilpauransa ja keskittyy ensihoitoon.  Kuvassa Kuusisto tekee ambulanssin viikkotarkastusta Kanta-Porin asemalla Essi Ahtolinnan kanssa.

Karaten tuore EM-mitalisti Helena Kuusisto lopettaa kilpauransa ja keskittyy ensihoitoon. Kuusisto vamistui juuri sairaanhoitajaksi, on nyt töissä Satakunnan pelastuslaitoksella ja aloittaa pian hoitotason opinnot.


Hopeaa karaten EM-kisoissa Ranskassa voittanut Helena Kuusisto (23) lopettaa kilpauransa. Laji on kuulunut Kuusiston elämään 14 vuotta, joista viimeiset 8 vuotta intensiivisesti.
– 15 vuotiaana pääsin Satakunnan Sport Academyn avulla treenaamaan kolme kertaa viikossa aamuisin. Sitten oli iltaisin treenit ja viikonlopuisin leirit ja kisamatkat. Ammattikoulusta valmistuin silti ajallaan. Ammattikorkeakoulussa oli vain vähän lähitunteja, joten pääsin treenaamaan juuri niin kuin halusin ja matkustamaan paljon, Kuusisto sanoo.

Hänen lopettamispäätös kypsyi, kun menestyminen ei sittenkään tuonut riittävästi mielihyvää.
– Kovan puurtamisen jälkeen pitäisi osata olla edes hetken onnellinen, kun tulee menestystä, Kuusisto sanoo.
Karate ei silti jää kokonaan.
– Aion ehdottomasti jatkaa valmennuksessa ja käydä seuran treeneissä omaksi iloksi.

Kuusisto on ollut helmikuusta asti töissä Satakunnan pelastuslaitoksella, siellä hän oli jo opiskeluaikana työharjoittelussa. Syksyllä alkavat hoitotason opinnot Turun ammattikorkeakoulussa.
– On mukava päästä opiskelemaan aihetta, joka todella kiinnostaa.

Teksti Marko Partanen

Helena Kuusiston pitkään meriittilistaan voi tutustua tästä linkistä.