Sisäministeriön mukaan pelastuslaitosten vähentäminen ei vaikuta paloasemien määrään.

Sisäministeriön mukaan pelastuslaitosten vähentäminen ei vaikuta paloasemien määrään.

Pelastuslaitosten määrä vähennetään 22:sta viiteen. Paloasemien määrää ei kuitenkaan vähennetä, sillä pelastustoimen halutaan säilyvän lähipalveluna, kerrotaan sisäministeriön tiedotteessa.

Uudistuksen myötä viiden pelastuslaitoksen uskotaan olevan aiempaa taloudellisempi ja tehokkaampi järjestelmä.
– Kun pelastuslaitosten määrää viimeksi vähennettiin, palvelutaso tutkimusten mukaan parani. Samaa tavoitellaan myös nyt. Ihmisten turvallisuus ei tässä uudistuksessa heikkene. Palvelujen yhdenvertainen saatavuus turvataan kaikkialla Suomessa ja maakuntien mahdollisuudet vaikuttaa oman alueen palvelujen tuottamiseen varmistetaan, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoo.

Kyse ei ole vain hallinnon uudistamisesta, vaan samalla uudistetaan pelastustoimen sisältöä ja toimintatapoja. Sisäministeriö ja pelastuslaitokset valmistelevat uudistusta yhdessä.

Lakiluonnoksen valmistelu jatkuu kesän ajan ja se lähtee lausuntokierrokselle elokuussa yhtä aikaa sote- ja maakuntauudistusta koskevan hallituksen esityksen kanssa. Lausuntoaika on kymmenen viikkoa. Tämän jälkeen hallitus päättää lopullisesta esityksestä ja antaa sen eduskunnalle. Pelastustoimen varsinaisen sisältölain eli pelastuslain uudistaminen alkaa myös syksyllä.