Anne Mäkinen on valittu Vuoden Hätäkeskuspäivystäjäksi 2020. Mäkinen aloitti hätäkeskuspäivystäjän työssä 26 vuotta sitten ja on opiskellut sinnikkäästi läpi uran. Hänen opintonsa tukevat hätäkeskuspäivystäjän työtä, mutta hän ei tähtää niillä hätäkeskustyön esimiestehtäviin, jotka eivät tunnut hänestä oikealta etenemispolulta.

Porin hätäkeskuksessa työskentelevä hätäkeskuspäivystäjä Anne Mäkinen on valittu Vuoden Hätäkeskuspäivystäjäksi 2020. Mäkinen vakuutti valitsijat ammattitaitoisella, asiallisella ja vaatimattomalla tavallaan on tehdä hätäkeskuspäivystäjän töitä. 26 vuotta sitten alkaneella hätäkeskuspäivystäjän urallaan Mäkinen ei ole kokenut esimiestehtäviin etenemistä omakseen, mutta on silti opiskellut sinnikkäästi työtä tukevissa opinnoissa.

Mäkinen on opiskellut sosiaalipolitiikkaa Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa, ja  edennyt niissä tohtoriopintoihin asti. Kandidaatintutkielmassaan Mäkinen tutki Porin hätäkeskuksen ja Satakunnan sosiaalipäivystyksen yhteistyötä ja pro gradussa -työssään hätäkeskuspäivystäjien kokemaa asiakasväkivaltaa. Väitöskirjassaan Mäkinen tutkii sosiaalisia hätätilanteita ja sosiaalista hälytysvalmiutta.

”Tutkimusten tekeminen on aina kiinnostanut minua. Hätäkeskusala on vielä nuori, joten täällä on todella paljon erilaisia tutkimusaiheita. Aiheita olisi valtavasti, kunhan vain ehtisin tutkia kaikkea.” Mäkinen kertookin aloittaneensa väkivallan tutkimuksen perusopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

Vuoden Hätäkeskuspäivystäjä -palkinnon luovutti Hätäkeskuslaitoksen johtaja Taito Vainio yhdessä pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakan kanssa Finlandia-talolla järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa 10.9.2020.

 

Lähde ja kuva: 112