Rajavartiomestari Sami Sorri on valittu Vuoden Rajamieheksi 2019. Yhteistyökyvyllään ja vuorovaikutustaidoillaan kansainvälistäkin arvostusta saanut Sorri palvelee Kuhmon rajavartioasemalla.

Vartioupseerin tehtävässä työskentelevä rajavartiomestari Sami Sorri aloitti uransa Kainuun rajavartiostossa partio- ja vartiomiehen tehtävissä vuonna 1996. Sen jälkeen ura jatkui koiranohjaajan tehtävässä muun muassa valmiusjoukkueessa ja -ryhmässä. Rajavartiomestari Sorrilla onkin monipuolinen kokemus Rajavartiolaitoksen tehtäväkentästä ja laaja-alainen näkemys työskentelystä sekä kotimaassa että kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Sorri on ansainnut huolellisella ja määrätietoisella työllään esimiesten, työtovereiden ja alaisten sekä yhteistyöviranomaisten luottamuksen. Palvellessaan Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin operaatioissa Sorri sai isäntämaalta ja Frontexin henkilöstöltä erinomaista palautetta. Hänen esimerkillinen toimintansa on lisännyt Rajavartiolaitoksen arvostusta kansalaisten ja muiden viranomaisten keskuudessa.

Rajavartiomestari Sorrissa yhdistyvät Rajavartiolaitoksen arvot – ammattitaito, luotettavuus ja yhteistyökyky. Hän on rajavartiotoiminnan syväosaaja, harkitseva ja rauhallinen ammattilainen, joka olemuksellaan ja käytöksellään herättää kansalaisissa ja viranomaisissa korkeaa luottamusta.

Vuoden Rajamieheksi nimeäminen on kunniamaininta, joka annetaan vuosittain yhdelle rajamiehelle erityistä tunnustusta ansaitsevan teon tai toiminnan perusteella. Rajavartiolaitoksessa on valittu Vuoden Rajamies vuodesta 1959 lähtien. Vuoden Rajamies saa haltuunsa vuodeksi kenraali Mannerheimia esittävän pienoisveistoksen.

Lähde: Rajavartiolaitoksen tiedote
Kuva: Kainuun Rajavartiosto