Tämä on kutsu: Tule paloasemalle syömään! ”Eldissoppaa” pääruoaksi ja ”Päivän pelastaja” jälkkäriksi. Siinä on pääkaupungin kuumin menu ravintolapäivänä 15.2. Pöytä on katettuna Erottajan pelastusasemalla. Luvassa myös muuta ohjelmaa.

Erottajan pelastusaseman edusta valjastetaan Ravintolapäivänä lauantaina 15. helmikuuta kaikille nälkäisille ja pelastuslaitoksen toiminnasta kiinnostuneille hyväntekijöille. Jokainen asiakkaan käyttämä euro menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Paikan päällä pääset lisäksi tutustumaan paloautoon ja jututtamaan pelastusalan ammattilaisia.

Päivän järjestäjänä toimii iso joukko pelastuslaitoksen henkilökuntaa vapaapäivänään. Palomies-ensihoitajat Henrik Österberg, Karim Lounes ja Janne Lehtonen ovat innoissaan lauantain tapahtumasta.

”Tapahtuman taustalla on hyvän työkaverimme äskettäinen menehtyminen syöpään. Ohjaamme tapahtuman tuotot suoraan kyseisen työkaverin perheelle ja osan tällä hetkellä syöpää sairastavalle palomieskollegallemme. Mukavan tapahtuman myötä haluamme muistuttaa, että syöpäriski on meillä palomiehillä kohonnut”, Henrik Österberg kertoo.

”Ravintolapäivänä helsinkiläisillä on mahdollisuus nauttia meidän laittamaa ruokaa ja samalla tukea hyvää tarkoitusta. Teemme tämän vapaaehtoistyönä ja täydestä sydämestämme”, toteavat Stadin Kuumimman Keittiön puuhamiehet.

 

Esiintymässä X Factorista tuttu Henri-Aleksi

Pelastusaseman piha-alueella voi ruokailun lomassa tutustua turvallisessa ympäristössä alkusammutukseen. Yleisöä viihdyttää myös X Factor Finlandista tuttu laulaja-laulunkirjoittaja Henri-Aleksi, joka esiintyy kello 12.30. Henri-Aleksi esittää muun muassa omaa tulevaa tuotantoaan. Ja mikäs sen sopivampaa, että Henri-Aleksi on arkityönään palomies Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella.

Päivän aikana myynnissä on tämä herkullinen menu:

Eldissoppa (kasvissosekeitto) 5€
Päivän pelastaja -pannukakku hillolla ja kermavaahdolla 4€
Kardemummakahvi/tee 2€
Mehu 1€

Koko menu 10 euroa

Keittiö on auki kello 10-16. Myynnissä on yhteensä 500 annosta. Tuotot ohjautuvat lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

 

Lähde: Helsingin kaupungin pelastuslaitos/tiedote