Moni tuntee Mervi Karjalaisen Akuuttihoitopäiviltä. Hän on järjestellyt niitä ja ollut vastaanottamassa sinne saapuvaa väkeä. Tämän jutun jälkeen yhä useampi tietää myös, että Mervi on CareVisionin toimitusjohtaja ja paljon muuta. Aikamoinen nainen.

 

Mervi Karjalainen on ollut tuttu näky Suomen Turvatiedon Akuuttihoitopäivillä jo vuosien ajan. Samalla kun yritys on järjestellyt Akuuttihoitopäiviä, sen pääasialliseksi toiminnaksi ovat nousseet ensihoitotarvikkeiden maahantuonti ja koulutuspalvelut.
”Suomen Turvatieto oli ulkomaalaisille yhteistyökumppaneille vähän hankala nimi, uusi CVN-yritys perustettiin osittain siksi, että kansainvälinen toiminta olisi sujuvampaa”, Karjalainen kertoo.
Omien sanojensa mukaan hän on sotkeutunut firman asioihin puolisonsa Sami Latosaaren kautta, joka on yksi firman alkuperäisistä kolmesta omistajasta. ”Sitä kautta töitä on siirtynyt soljuvasti minullekin.”

 

CareVisionin toimitusjohtajan Mervi Karjalaisen mukaan Akuuttihoitopäivät on myös yritykselle itselleen hyvä paikka pitää suhteita yllä ja tavata väkeä ympäri maan. ”Tuotteitamme käyttävät nimenomaan perusrivityöntekijät, heitä voimme tavata Akuuttihoitopäivillä.”

Soljuvasti toimitusjohtajaksi

Nykyään molemmat yritykset jatkavat yhdellä nimellä: CareVision (CVN), joka on alkanut valmistaa omia ensihoitotuotteita. ”Ennen toimme muiden tuotteita Suomeen, nyt myös viemme omia tuotteitamme ulos”, Karjalainen sanoo. Samalla töiden soljuminen Karjalaisen työpöydälle on jatkunut ja lisääntynyt. Viime helmikuussa hänet nimettiin CareVisionin toimitusjohtajaksi. ”Toimitusjohtaja kuulostaa ihan kivalta mutta se on tuonut mukanaan paljon töitä, kuten asioiden ja lakitekstin opiskelua.”

 

Kauppa käy ja liikevaihto lisääntyy

Karjalaisen johtaman CareVisionin omat CVN Arctic -hypotermiatuotteet ovat alkaneet käydä kaupaksi. Firman liikevaihto on viisinkertaistunut kahdessa vuodessa ja tänä vuonna menee rikki 2 000 000 euroa. ”Puolustusvoimat ja armeijat ovat isoin asiakaskuntamme. Saamme tuotekehityksestä palautetta heiltä”, Karjalainen sanoo. Se on luonteva kumppanitaho, sillä ensihoidon asioista yllättävän moni asia periytyykin sota- ja taistelukentiltä. Tuotekehitystä ja -suunnittelua on tehty myös eri ensihoitokeskusten kanssa.

 

Edessä on Pallas-hypotermiapussi, keskimmäinen on Saana-multimover ja taaimmaisena on Levi blanket.

12 omaa tuotetta ja Brexit

CareVision on kehittänyt 12 omaa tuotetta ja löytänyt niille jälleenmyyjiä ulkomailta. Tuotteita valmistetaan englantilaisen yhteistyökumppanin kanssa. ”Meillä on nyt aika kova vauhti päällä, pitää saada perusrakenteet kuntoon ja on otettava huomioon myös Brexit, sillä merkittävä yhteistyökumppanimme tulee Englannista.”
Perusrakenteisiin kuuluu Karjalaisen mukaan sopimusasioiden ja kulttuurierojen tarkka selvittäminen. ”Englantilaisella yhteistyökumppanillamme on tehdas myös Kiinassa, joten Brexitiä pystymme jonkin verran kiertämään.”
Karjalaisen mukaan englantilaiset yritykset eivät halua uskoa kovan Brexitin tuloon. Se tietäisi toimitusten viivästymisiä ja viikkojen mittaisia rekkajonoja tullissa. ”Meidän pitää ennakoida toimitusviivästykiin ja kiinnittää varastoon enemmän rahaa.”
Tämän vuoden lopulla CVN lanseeraa taas uusia tuotteita mutta niistä ei vielä kerrota sen enempää.

 

Myös lääkäri ja lanssari

CareVisionin töiden lisäksi Karjalaisen pitää kiireisenä lääkäriopinnot. Hänellä on viides vuosi lääkäriopintoja menossa ja hän työskenteli viime kesän Pudasjärven terveyskeskuksessa osastonlääkärinä. ”Lääkis oli pitkäaikainen haave, hain sinne monta kertaa kunnes pääsin.” Sitä ennen Karjalainen on työskennellyt lähihoitajana perustason ambulanssissa kymmenen vuoden ajan. ”Viimeksi kävin ajamassa lanssivuoron Länsi-Pohjassa viime keväänä.”

 


Akuuttihoitopäiville mars!

Eikä siinä vielä kaikki. Seuraavat Akuuttihoitopäivät ovat taas työn alla. Ne järjestetään Hämeenlinnan Aulangolla 8.-9.5.2020. ”Akuuttihoitopäivät ovat koko toimintamme alku ja juuri. Jos haluaisimme tehdä vain pinkkaa, niin siihen Akuuttihoitopäivät ei ole parasta toimintaa mutta näemme sen yritysyhteistyön kannalta hyvänä tapahtumana. Se on myös tilaisuus, jossa voimme saada palautetta tuotteistamme. Itse haluan ennen kaikkea tarjota Akuuttihoitopäivien kautta ihmisille koulutusta ja rennon verkostoitumistilaisuuden.”

 

Akuuttihoitopäivät käynnissä Tallinnassa.

 

Teksti Marko Partanen
Kuvat Mikko Salmankangas ja CVN