Vantaan vpk aloitti toimintansa vuonna 1909. Alkuperäinen asema on edelleen pystyssä mutta museokäytössä. Historian ylläpito lohkaisee vuosibudjetista kymmenyksen. 110-vuotisjuhlissa aseman ovet avautuvat yleisölle. Paikalla on mahdollisuus kartuttaa myös turvallisuustaitoja.

Vantaan vpk:n paloasema valmistui 1909. Paloauto on vuosimallia 1963.

Vantaankosken ja Vantaan viilatehtaan läheisyydessä oleva paloasema on maamerkki 110 vuoden takaa.  Vuonna 1909 alkaneen palokuntatoiminnan saatossa asemaa on laajennettu kerran, vuonna 1951. Silloin palokunta sai käyttöönsä ensimmäisen paloauton, palokunnan päällikkö Jussi Snellman kertoo.

”Paloasema on osa alueen palokuntahistoriaa. Siellä on tallissaan 1963 vuosimallia oleva Mercedes-Benz -paloauto. Se tuli alunperin vpk:n käyttöön mutta ammattipalokunta lainasi sitä 1970-luvulla vuodeksi, pariksi. Olemme myös keränneet ja pelastaneet sinne vanhaa kalustoa, joka muuten olisi jo hävitetty”, Snellman sanoo.

 

Sähkö syö varoja

Alun perin asemaa lämmitettiin puilla, jossain vaiheessa se muutettiin sähkölämmitteiseksi. ”Nyt siellä on jatkuva lämpö, talvellakin pidämme noin 10 astetta, jotta rakennus ei tuhoudu.” Museoaseman ylläpitoon kuluu noin 1000 euroa vuodessa, niistä suurin osa on lämmityskuluja. Kulut lohkaisevat Vantaan vpk:n vuosibudjetista kymmenyksen verran. ”Museon ylläpitoon kuluvat rahat ovat tietenkin poissa muusta toiminnasta, mikä ei ole hyvä asia.” Snellmanilla ei kuitenkaan ole parempaakaan ideaa siihen, miten ylläpidon voisi toisin järjestää. Palokunnan historian vaalimista pidetään kuitenkin tärkeänä, museoasema on tähän tarkoitukseen hyvä ratkaisu. ”Toive voisi olla, että 1000 euron vuosittaiseen kuluerään saataisiin apua jostain vähän.”

 

Vireää toimintaa

Vantaan vpk:lla on todella vireä nuoriso-osasto. ”Siihen kuuluu 15 nuorta, joka on maksimi, jota voidaan ottaa mukaan toimintaan. Tulijoita olisi enemmän kuin voidaan ottaa. Kouluttajia puolestaan on vähän ja rajoittamalla toimintaa, se voidaan pitää kaikille mielekkäänä.” Snellman harmittelee sitä, että hyvin harva nuorista jatkaa enää hälytysosastossa. Vpk:n hälytysosastossa on noin 20 palokuntalaista, veteraaneja on 10 ja kokonaisvahvuus nuoret mukaan lukien noin 50 henkeä.

 

Vahvuutena paikallistuntemus

Evinrude-moottoriruisku oli Vantaata edeltäneen Helsingin pitäjän ensimmäinen moottoriruisku. Se oli käytössä 1925 - 1939.Nykyään Vantaan vpk operoi samalta Vantaankosken paloasemalta kuin Keski-Uudenmaan pelastuslaitoskin. Vpk saa 70 – 100 hälytystä vuodessa, joista suurin on varikkovalmiuksia ja peruutuksia. Parikymmentä prosenttia tehtävistä johtaa operatiiviseen toimintaan onnettomuuspaikalla, niistä tyypillisimpiä ovat tulipalojen jälkivartioinnit. ”Meidän vahvuutemme on paikallistuntemus. Kerran pelastuslaitos oli vetänyt palavan autiotalon luokse useamman sadan metrin selvitykset ja hoitanut aktiivisimman palon aikaisen sammutuksen. Tulimme paikalle jälkivartiointiin. Tunsimme alueen ja tiesimme, että kasvillisuuden takana virtaa Vantaanjoki. Parin kymmenen metrin moottoriruiskuselvityksellä saimme jälkivartiointiin ehtymättömät vesivarat.”

Vantaan vpk viettää 110-vuotisjuhlaansa 21.9.2019. Tapahtuma sijoittuu Vantaankosken maastoon, jossa yleisön on mahdollista harjoitella turvallisuusasioita. Samalla alkuperäinen asemaa avaa ovensa yleisölle.

 

Teksti: Marko Partanen
Kuvat: Vantaan vapaaehtoinen palokunta ry – Vanda frivilliga brandkår rf

 

Mercedes-Benz LF 322, vuosimallia 1963. Autossa on suora kuusisylinterinen turbo-moottori, joka oli 1960-luvulla harvinaista.

1909 rakennettua paloasemaa laajennettiin 1950- tai 1960-luvulla ja se peruskorjattiin vuonna 2009.

Ruiskukalustoa vuosien varrelta.