Profile Vehiclesin avasi pään Italian markkinoille vuonna 2015. Italialaiset innostuivat Mercedes-Benz Sprinterin alustalle tehdystä Genios-ambulanssista. Yhteistyön kehittyessä päädyttiin rakentamaan Italiaan aivan oma Profile-konsepti Fiat Ducaton alustalle.

Marco Andreatti, Marko Repo ja Paolo Melotti RETTmobil-messuilla Saksan Fuldassa 2016. Andreatti ei työskentele enää PAM Mobilitylle mutta Melotti vieraili tammikuussa 2019 Unkarin tehtaalla ja oli innoissaan uudesta Fiatista.

Profile Vehicles on parin vuoden ajan valmistanut ambulansseja myös Italian markkinoille. Viime vuoteen asti Profile rakensi Italiaan menevät ambulanssit Mercedes-Benz Sprinterin alustalle ja Genios-konseptille.

Ambulanssikaupat italialaisten kanssa alkoivat 20 Pohjois-Italiaan myydyllä 20 Genios-ambulanssilla. Vuotta myöhemmin RETTmobil-messuilla tavattu Paolo Melotti hehkuttikin  Sprintteriä ja nimenomaan Genios-ambulanssia. Melotti on italialaisille sairaanhoitopiireille ambulanssihankintoja tekevän PAM Mobilityn toimitusjohtaja.

Kalliin Mercedes-Benz -alustan rinnalle kehitettiin huokeampi vaihtoehto Fiat Ducatosta. ”Italiaan menee edelleen Mersujakin mutta volyymit tulevat Ducatoista”, Profilen toimitusjohtaja Marko Repo sanoo.

Fiat Ducato lanseerattiin Italian ensihoitomessuilla syksyllä 2018. ”Italialaisille kehitetty ambulanssikonsepti on tuotemiksi Genioksesta ja italialaisista standardeista.” Esittelyautot myytiin Punaisen ristin organisaatioille. ”Nyt meillä on tarjolla malli, joka on alustaltaan edullinen mutta ambulanssivarustukseltaan huippunykyaikainen”, Repo sanoo. Profile aikoo kaupata Ducatoa myös Itä-Euroopan maihin sekä muihinkin maihin, joissa Fiatilla on hyvä huoltoverkosto.

”Sama korimalli on saatavana myös Peugeotin alustalle. Ranskaanhan olemme toimittaneet viime vuodesta lähtien Mercedes-Benzin Genios-ambulansseja, joten uskomme, että tätä konseptia saadaan myytyä myös Ranskaan Pöson alustalle”, Repo arvioi.