Volkswagen myönsi Profile Vehiclesille PremiumPartner-sertifikaatin. Se on saksalaisen autojätin korkein mahdollinen tunnustus korinrakennusyhteistyökumppaneilleen.


Suomalainen ambulanssien ja poliisiautojen valmistaja Profile Vehicles sai helmikuussa Volkswagenin PremiumPartner-sertifikaatin. Tunnustuksen saadakseen korinrakentajan on täytettävä Volkswagenin työmääritelmät ja laatukriteerit.

Profile tunnusteli puolisen vuotta sitten Volkswagenilta sertifikaatin mahdollisuutta. ”Meillä on Volkswagenin kanssa takana pitkä yhteistyö, joten tämä oli sille luonteva jatko”, Profilen tuotepäällikkö Ville Väyrynen sanoo. Hän vastaa yrityksessä Volkswagen-alustaisista tuotteista.

Profile teki ensin oman auditointinsa, jota seurasi Volkswagenin auditointi. Siinä käytiin läpi koko valmistusprosessi suunnittelusta ostoon ja tuotannosta huoltoon ja jälkimarkkinointiin. ”Prosessi päättyi LONO-tarkastukseen, jossa Volkkarin edustajat saapuivat Suomeen tarkistamaan valmiista ambulanssistamme työnjäljen, jotta se vastasi heidän vaatimuksiaan”, Väyrynen sanoo.

Volkswagen/TUV Nordin Letter of non objection (LONO) -tarkastaja Andreas Mehlhorn työssään.

Väyrynen oli itse paikalla, kun saksalaiset tarkistivat auton Vantaalla, Volkswagenin maahantuojalla. Tarkistuksen kohteena oli Profilen upouusi Progrez-malli, joka on tehty Volkswagen Crafterin alustalle. ”Auton korityö ulkoa ja sisältä sekä sähkötyöt tarkastettiin Volkswagenin ja EN 1789 -standardin kriteerit täyttäväksi. Auto muun muassa nostettiin nosturilla ylös, jotta voitiin varmistaa lattian läpi ja pohjaan tehdyt asennukset. Lopuksi auto myös punnittiin, jotta sen paino voitiin todeta määräysten mukaiseksi.”, Väyrynen sanoo.

Tarkastuksen jälkeen Volkswagenin korinrakennuspäällikkö Markus Döring ojensi PremiumPartner-sertifikaatin Profilelle. ”Olemme tietenkin ylpeitä tunnustuksesta. Se kertoo työmme korkeasta laadusta ja Volkswagenin arvostuksesta sitä kohtaan.” Väyrynen arvioi, että hyvä yhteistyö Volkswagenin kanssa paranee nyt entisestään. Autonvalmistajan tunnustus poikinee markkinointiapua siten, että Profilen valmistamat ajoneuvot voivat olla paremmin esillä Volkswagenin eri kanavissa. Profilen työntekijät ovat jatkossa myös entistä paremmin ajantasalla viimeisimmistä tekniikasta Volkswagenin säännöllisesten koulutusten ansiosta.

Tämä kaikki tarkoittaa, että Profilen asiakkaat tulevat saamaan jatkossa laadukkaampia Volkswagen-tuotteita, sillä kaikki työvaiheet on käyty huolellisesti läpi, Väyrynen kertoo. Nyt saadun Volkswagenin PremiumPartner-sertifikaatin lisäksi Profilella on vastaavat tunnustukset Mercedes-Benziltä ja MAN:lta, joka myy TGE nimellä Crafterin sisarmallia.

Profilen Volkswagen Crafter-alustalle valmistama Porgrez-ambulanssimalli lanseerattiin viime keväänä RETTmobil-messuilla Saksassa. Ensimmäiset PremiumPartner-sertifikaatilla rakennetut Progrezit valmistuvat pian, ja ne suuntaavat Itävaltaan, Ruotsiin ja Tanskaan.

Isossa kuvassa vasemmalta: Profilen tuotepäällikkö Ville Väyrynen, Profilen hallituksen puheenjohtaja Jaakko Autere, Volkswagenin korinrakennuspäällillö Markus Döring ja Volkswagen maahantuonti/K Auton korinrakennuspäällikkö Aki Hyvönen. Taustalla Volkswagen Crafterista tehty Profile Progrez -ambulanssi.

Teksti Marko Partanen
Kuvat Profile Vehicles