Hätäkeskukseen voi 1.12. lähtien lähettää hätätekstiviestin suoraan numeroon 112. Palvelun käyttämiseksi käyttäjän on kuitenkin ennakkorekisteröidyttävä suomi.fi -palvelussa. Rekisteröitymistä on lain valmistelun yhteydessä pidetty tärkeänä järjestelmään kohdistuvan ilkivallan välttämiseksi ja palvelun turvaamiseksi.

Hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen kertoo hätäkeskuslaitoksen tiedotteessa, että valtakunnallisen hätätekstiviestin käyttöönotolla halutaan ensisijaisesti turvata erityisryhmien palvelun saanti. Valtakunnallisen 112-hätätekstiviestin saaminen käyttöön on merkittävä hätäpalveluiden saavutettavuuden parannus.

”Tällä hetkellä hätätekstiviesteillä on alueelliset numerot. Palveluun on nyt tulossa suuri parannus yhden, lähes kaikkien suomalaisten tunteman hätänumeron myötä”, Nieminen toteaa.

Hätätekstiviestipalvelu onkin suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Hätäkeskuslaitos on tehnyt hätätekstiviestipalveluun liittyvässä viestinnässä yhteistyötä Kuurojen liiton ja Kuuloliiton kanssa.

Palveluun voi kuitenkin rekisteröityä kuka tahansa, mutta 112:een suositellaan edelleen ensisijaisesti soitettavan aina kun se vain on mahdollista. Hätäkeskuspäivystäjä joutuu tekstiviesteissä kysymään avuntarvitsijalta samat perustiedot kuin hätäpuhelun aikana ja tekemään lain mukaisen riskinarvion avun välittämisestä.

”Hätätilanteessa nopea avun saaminen kannattaa varmistaa lähettämällä mahdollisimman paljon tietoa jo ensimmäisessä viestissä. Hätäilmoituksen käsittelyaika kasvaa, jos viestejä vaihdetaan paljon”, Nieminen opastaa.

Lisätietoa:

Kysymyksiä ja vastauksia hätätekstiviestipalvelusta (112.fi)
Esite hätätekstiviestipalvelusta (112.fi)

Lähde: Hätäkeskuslaitoksen tiedote
Kuva: Hätäkeskuslaitos