Pirkka17-suuronnettomuusharjoitus järjestettiin Tampereella 9.11.2017 laajemman Pirkanmaan kuntia koskevan valmiusharjoituksen yhteyteen. Harjoitus oli TAYS Ensihoitokeskuksen ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen järjestämä ja siihen osallistui pelastuksen ja ensihoidon toimijoiden lisäksi lukuisia muita tahoja, mm. Puolustusvoimat, Poliisi, SPR, TAMK ja Hätäkeskuslaitos.

Tapahtumapaikkana oli Tampereen Hiedanrannassa sijaitseva vanhan paperitehtaan alue, jota on kunnostettu viime vuosina mm. kulttuuri- ja yrityskäyttöön. Skenaariona harjoituksessa oli tilanne, jossa Kuivaamo-nimisessä tehdasrakennuksessa järjestetyssä konsertissa syttyy pyrotekniikasta tulipalo, joka sytyttää lavarakenteet tuleen. Lavan takana on varastoituna 11kg kaasupullo, joka räjähtää.

Potilailla on räjähdyksestä johtuvia vammoja ja palovammoja. He ovat myös hengittäneet savua. Sekundaarisesti vammoja on syntynyt myös esimerkiksi talloutumisesta.

Katso alta kuvaraportti harjoituksesta.

Kuvien käyttö harjoitukseen osallistuneiden organisaatioiden ja kuvissa esiintyvien toimijoiden toimesta on sallittu ilman erillistä korvausta, lähde mainiten (Erik Lydén / Asema.eu). Muu luvaton käyttö kielletty.

Jos haluat jostakin kuvasta täysikokoisen version käyttöä varten, lähetä sähköpostia osoitteeseen toimitus@asema.eu.

Kuvat ja teksti: Erik Lydén