kiitos ensihoidolle

Kiitos ensihoidolle -Facebooksivu saavutti perustamisestaan jo vuorokauden päästä huikean sukseen.

Ensihoito ja sen tekijät saavat positiivista palautetta. Monesti se jää kuitenkin piiloon. Lasse Hakala päätti tehdä asialle jotain – hän perusti Kiitos ensihoidolle -Facebooksivun. Sen tarkoitus on laittaa hyvä kiertämään. Sivusto keräsi nopeassa tahdissa toista tuhatta tykkäystä.

 

 

 

 

 

Erilaisten suurempien tapahtumien jälkeen eri viranomaiset saavat paljon palautetta. Paljon tulee negatiivista palautetta, mutta myös kiitosta. Potilastapaukset joista saa myyviä otsikoita ilmaantuvat tämän tästä iltapäivälehtien lööppeihin. Monesti suuri osa positiivisesta palautteesta jää julkisuudelta piiloon – kuten myös palautteiden kohteilta.

Lasse Hakala työskentelee ensihoitopäällikkönä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella.

Lasse Hakala työskentelee ensihoitopäällikkönä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoitopäällikkö Lasse Hakala päätti tehdä asialle jotain ja perusti hetken mielijohteesta Facebook-sivuston, jossa kiitokset löytäisivät kohteeseensa. ”Kiitos ensihoidolle” -sivu keräsi perustamisensa jälkeen nopeasti jo yli tuhat tykkäystä.
”Minulle tuli yllätyksenä että jo seuraavana päivänä tykkäyksiä oli jo toistatuhatta ja lisää tulee jatkuvasti”, Hakala kertoo.

Sivusto syntyi hetken mielijohteesta, kaverin kannustuksen rohkaisemana. Aikaisemmin kiitoksia jaettiin sanallisen palautteen lisäksi Ensihoito Kanta-Hämeen omilla Facebook-sivuilla ja Lassen mukaan julkisesti annettu palaute tuntui kivalta ajatukselta.
”Myös Facebookista löytyvä ”Kiitos päivystykselle” -sivu toimi osaltaan innoittajana”, hän toteaa.

Lassen mukaan sivuston tarkoituksena on positiivisen fiiliksen aikaansaaminen ja kiitoksen välittäminen – heille joille se kuuluu. Lassen mukaan julkisuudessa ja alan sisälläkin nostetaan liikaa negatiivisia asioita esille, vaikka enemmän on kuitenkin hyvää ja positiivista.
“Hienoa olisi saada yleinen kulttuuri kehittymään siihen suuntaan, että oppisimme antamaan ja vastaanottamaan positiivista ja toki kehittävääkin palautetta. Voisimme rakentaa positiivisen noidankehän”, hän toteaa.

Kiitos ensihoidolle -sivu on suunnattu kaikille ihmisille – niin ensihoitajille, potilaille kuin läheisillekin. Ajatuksena oli luoda  kansalaisille ja ammattilaisille kanava välittää ansaittuja kiitoksia oikeaan osoitteeseen, niin että kaikki ne näkevät.

Lassen mukaan sivu on otettu vastaan hyvin ja kiitosta sivun perustamisesta on tullut – kanava on tullut selvästi tarpeeseen.
“Nyt kun sivusto on 12 tuntia vanha ja konkreettinen ajatuskin korkeintaan vuorokauden ikäinen, on ollut mieltä lämmittävää huomata kuinka kollegat ovat jo kiittäneet toisiaan. Rohkaisen silti arjessakin sanomaan naamatusten kiitoksen silloin kun vähänkin siltä tuntuu”, hän kertoo.

Työskentely ensihoitopäällikkönä on vaikuttanut sivuston perustamiseen. Lasse on vannoutunut positiivisuuden kannattaja ja haluaa jakaa hyvää mieltä myös oman elämän ulkopuolelle.
“Uskon vahvasti, että ihmisten ja koko ensihoitokentän matka kohti yhteistä päämäärää edellyttää enemmän yhteisöllisyyttä ja positiivisuutta ihan kaikilta”, hän kiteyttää lopuksi.

Kiitos ensihoidolle -sivu löytyy Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/kiitosensihoidolle/

 

Teksti: Juha Jormakka
Saimaan AMK:n projektipäällikkö